'2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz' paneli - MARDİN

"2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz" paneli - MARDİN - "2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz" paneli - 15 temmuz sergisinden detay görüntüler - 15 Temmuz Gazisi gazeteci Enes Babacan'ın konuşması - AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış'ın konuşması - Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven'in konuşması "2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz" paneli - AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Alkış: - "Özellikle yurtlar okullar dershaneler açtılar. Sektörel olarak her alanda baş göstermeye başladılar. Özellikle ticarette önemli iş adamları ile diyalog halinde oldular. Kendilerine paralel devlet dedirtecek kadar ciddi anlamda paralel yapılanma oluşturmuşlar" - "Darbelerine devam ettikleri yerlerden biri de şu an Kudüs. Biz şu anda Kudüs'ü de bu darbelere, emperyalist güçlere teslim etmeme adına yine Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile görmekteyiz"MARDİN (AA) - AK Parti MKYK Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, "Özellikle yurtlar, okullar dershaneler açtılar. Sektörel olarak her alanda baş göstermeye başladılar. Özellikle ticarette önemli iş adamları ile diyalog halinde oldular. Kendilerine paralel devlet dedirtecek kadar ciddi anlamda paralel yapılanma oluşturmuşlar." dedi.
Mardin 'de "2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz" paneli düzenlendi.
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milat Gazetesi iş birliğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel, Kur'an - ı Kerim okunmasıyla başladı.
Panele konuşmacı olarak katılan AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Alkış, Türkiye'nin ikinci kurtuluş savaşı 15 Temmuz'u asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.
FETÖ'nün kuruluş sürecini ve amacını anlatan Alkış, "Bunlara bir proje verildi ve merdiven altı din üretimine başladılar. Bu üretimin adına da 'Ilımlı İslam, dinler arası diyalog' falan dediler. Hain FETÖ takkiye ve hizmet hareketini yaparken bu işi sosyolojik boyutunu da çok iyi organize ettiler. Özellikle yurtlar, okullar dershaneler açtılar. Sektörel olarak her alanda baş göstermeye başladılar. Özellikle ticarette önemli iş adamları ile diyalog halinde oldular. Kendilerine paralel devlet dedirtecek kadar ciddi anlamda paralel yapılanma oluşturmuşlar." diye konuştu.
15 Temmuz'da darbe girişiminde olanlara karşı milletin çok önemli bir cevap verdiğine değinen Alkış, "250 şehit ve binlerce gazisi olan bir gece yaşadık ve biz bu geceyi asla unutmayacağız." ifadesini kullandı.Alkış, şunları söyledi:"Emperyalist güçler hale darbelerine devam etmektedirler. Darbelerine devam ettikleri yerlerden biri de şu an Kudüs. Bizim için Kudüs çok önemli bir yer, müminlerin ilk kıblesidir. Biz şu anda Kudüs'ü de bu darbelere, emperyalist güçlere teslim etmeme adına yine Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile görmekteyiz."Panelde, 15 Temmuz gazisi gazeteci Enes Babacan, darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı.Daha sonra Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven ve gazetenin yazarları birer konuşma yaptı. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, panele katılan konuşmacılara birer plaket verdi. Ayrıca katılımcılar, Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan 15 Temmuz'u anlatan resim sergisini gezdi.Panele, Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazi ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Hatice Turan Kandemir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kurtuluş Savaşı Dinler Arası Diyalog Paralel Yapı Darbe Girişimi Terör Örgütü 

16 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı