2.85 gramlık yumurta şaşırttı

Genel görüntü
Rekor Yumurta Kuluçka Makinesi Tavuk Yumurtası Trol 

-Yumurtadan görüntü
-Ev içinden görüntü
-Röportaj
-Gramını ölçerken görüntü

( HAKKARİ )- Yüksekovalı Karahan, muhafaza ettiği 2.85 gramlık tavuk yumurtayla Guinness Rekorlar Kitabına girmek istiyor HAKKARİ

- Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Mehmet Şerif Karahan isimli şahıs, muhafaza ettiği 2.85 gramlık tavuk yumurtayla Guinness Rekorlar Kitabına girmek istiyor. İlçesinin Yeni Mahallesi’nde ikamet eden ve karton kutudan kuluçka makinesi yaparak gündeme gelen Mehmet Şerif Karahan, bu sefer Guinness Rekorlar Kitabına 2.85 gramlık tavuk yumurtasıyla girmek istiyor. Bahçesinde beslediği tavuklardan birinin yumurtladığı 2.85 gramlık yumurtayı muhafaza altına alan Karahan, Guinness Rekorlar Kitabına girmek istediğini söyledi.

Karahan, “Çok araştırdım, bugüne kadar en küçük yumurtası İstanbul’da 2.95’ti. Bende yıllardır tavuk besliyorum. Tavukların yumurtalarını kontrol ediyorum. Benim tavuğumun yaptığı yumurta 2.85 gram. Yetkililerin gelip kontrol etmesini istiyorum. Bu yumurta Guinness Rekorlar Kitabındaki yumurtadan küçük. O rekoru kırmak istiyorum. Yetkililerden bu konuda destek istiyorum” dedi.

21 Nisan 2019 Pazar günü yayınlandı