19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - İSTANBUL

- Salondan detaylar - İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın salona gelişi - Protokolden detaylar - Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Korosu tarafından seslendirilen ''Gençlik Marşı'' - İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz'un konuşması - Ödül takdimi - Spor İstanbul Grubu'nun ''gençlik, dans ve spor'' temalı gösterisi - Bayram, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen törenle kutlandıİSTANBUL (AA) - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İstanbul 'da düzenlenen törenle kutlandı.Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonundaki programa, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ile öğrenciler ve velileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koru, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.Törende konuşan Boz, 19 Mayıs'ın Mustafa Kemal'in kurtuluş meşalesini tutuşturduğu gün olduğunu belirterek, "19 Mayıs, gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklal ve Türk Cumhuriyeti'inin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Sevgili gençler, siz Türk'e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, siz "Ya istiklal ya ölüm diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Fatihlerin, Mustafa Kemallerin soyundansınız." ifadelerini kullandı.Binlerce şehit verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet olduğunu vurgulayan Boz, bu emaneti sonsuza kadar korumanın gençlerin görevi olduğunu söyledi.

Programda resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini, Vali Şahin, Orgeneral Avsever ve Mevlüt Uysal'ın elinden aldı. İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''19 Mayıs ve Atatürk'' konulu sinevizyon gösterisinin de yapıldığı etkinlikte, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Korosu tarafından seslendirilen ''Gençlik Marşı'' izleyicilerden alkış aldı.Öğrencilerin şiir okuduğu etkinlikte, engelli sporcuların tekvando gösterisiyle Spor İstanbul Grubu'nun ''gençlik, dans ve spor'' temalı gösterisi ilgiyle izlendi.
Engelli Sporcu Kompozisyon Engelli Sporcular Öğrenciler Tekvando 

19 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı