19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - HAKKARİ

- Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması - Hakkari Spor Salonuna kortej halinde yürüyüş yapılması - Salonda yapılan çeşitli gösteriler - Vali İdris Akbıyık'ın konuşması - Hakkari Hakkari 'de Valilik binası önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törene katılanlar kortej oluşturarak, Hakkari Spor Salonu'na kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.Burada devam eden programda konuşan Vali İdris Akbıyık, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl dönümünü gururla kutladıklarını söyledi.

19 Mayıs'ın Türk milletinin ezelden ebede uzanan tarih serüveninde yeniden şahlanışın ve dirilişin sembolü olduğunu belirten Akbıyık, şunları kaydetti:"19 Mayıs, vatanın yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan ve tam bağımsızlığını sağlayan bir gün olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Cumhuriyet Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil tarihimizin en büyük dönüşümü, en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir."İl Gençlik ve Spor Müdürü Reşit Güldal da günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.Program, kent genelinde çeşitli alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

Yarış Saygı Duruşu Öğretmen Serüven Öğrenciler 

19 Mayıs 2019 Pazar günü yayınlandı