19 Eylül Gaziler Günü - RİZE

- 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören19 Eylül Gaziler GünüRİZE - Rize Valiliği önündeki törene, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Törende, Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.Gazi Muammer Kayış, burada yaptığı konuşmada, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün ve yarın da bayrağa göz diken hainler olacağını belirterek, "Biz bunu biliyoruz. Bu hainler 15 Temmuz'da olduğu gibi vatan ve bayrağı uğruna yediden yetmişe gözünü kırpmadan canını ortaya koyan asil bir millet olduğunu bilsinler. Bir gazi olarak dün cephede düşmana karşı korkusuzca nasıl savaştıysam bugün de yarın da aynı şekilde hiç tereddüt etmeden savaşacağımı bilinmesini isterim." dedi.
Jandarma Binbaşı Özgür Çeşmeci milletleri önemli kılan birtakım değerler olduğunu ifade ederek, "Bu değerler o milletin harcıdır. O değerler yaşar ve o değerlerle nefes alır." diye konuştu.
Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından sona erdi.
Gaziler Saygı Duruşu Efes Öğrenciler 

19 Eylül 2018 Çarşamba günü yayınlandı