19 Eylül Gaziler Günü - MUŞ

Törenden genel görüntülerTopçu Üsteğmen Sabri Dönmezın konuşması19 Eylül Gaziler Günü kutlanıyorMUŞ (AA ) - Muş ve ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Valilik önündeki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı durulunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Üsteğmen Sabri Dönmez, "Bugün her karış şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan toprağının savunması uğruna hayatını feda etmeye göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içindeyiz." dedi.
Törene, Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, askeri erkan, kurum amirleri ve gaziler katıldı.
- BulanıkBulanık ilçesinde Hükümet Konağı önündeki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden program günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ile son buldu.Törenin ardından Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Hacı Arslan Uzan, şehit yakınları ve gazileri makamında ağırladı.Uzan, burada yaptığı konuşmada, gazilerin vatan için bedel ödeyen insanlar olduğunu anımsattı.Her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirten Uzan, "Sizin gibi değerli ailelere daima çok ihtiyacımız var. Elimizden geldiği kadar bayramlarda olsun her yerde ziyaret ediyoruz. Rabbim uzun ömürler versin. Sizler gelecek nesillere örnek oldunuz. Biz devlet olarak her zaman yanınızdayız. Kapımız her zaman size açıktır." diye konuştu.
Törene, Uzan'ın yanı sıra Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Tuncay Polat, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Irmak, kurum amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, gazi ve öğrenciler katıldı.
- MalazgirtMalazgirt'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.Törene, Vali Yardımcısı Alper Çiftçi, askeri erkan, kurum amirleri ve gazi ve şehit aileleri katıldı.
Törenin ardından Vali Yardımcısı Çiftçi, Malazgirt Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı'nı ziyaret etti.Çiftçi, şehit aileleri ve gazilere hediye verdi.
Şehit Yakınları Saygı Duruşu Siyasi Partiler Siyasi Parti Şehit Aileleri 

19 Eylül 2018 Çarşamba günü yayınlandı