19 Eylül Gaziler Günü - MERSİN

- Törenden genel ve detay görüntüler - Gaziler davul ve zurna ile alana gelirken - Gazilerden detay - Bir öğrencinin şiir okuması - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız'ın konuşması19 Eylül Gaziler Günü - Adana, Mersin , Osmaniye ve Hatay'da törenler düzenlendiADANA (AA) - Adana, Mersin , Osmaniye ve Hatay'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Atatürk Parkı'ndaki törende, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Adaber, yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu belirtti.
Adaber, gururla taşıdıkları Gazi unvanını Mustafa Kemal Atatürk'ten kendilerine intikal eden en büyük miras olduğunu dile getirdi.Şiirlerin okunduğu törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.
- Tören alanına davul ve zurna eşliğinde geldiler Mersin 'de Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene katılan gaziler, alana davul ve zurna eşliğinde geldi.Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve gaziler, günün anısına fotoğraf çektirdi.Törene, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik ile askeri ve sivil erkan katıldı.
- OsmaniyeOsmaniye'de törenler Valilik yerleşkesi içindeki Atatürk Anıtı önünde yapıldı.Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ali Kurt, şehitlerin nurlanmış, gazilerin ise onurlanmış insanlar olduklarını söyledi.

Ülke, vatan, bayrak uğruna savaşmanın ve bu uğurda gazi olabilmenin ayrı bir gurur olduğunu kaydeden Kurt, "Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta ve terörle mücadelede yaralanan, hatta bu vatan için kolunu, bacağını, gözünü kaybeden gazilerimizi unutmamalı, onların bu vatan için yaptıklarını her zaman hatırlamalı ve hatırlatmalıyız" dedi.
Törene Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile gaziler katıldı.
Buradaki törenin ardından Vali Coşkun ve beraberindeki protokol üyeleri, Osmaniye'de bulunan şehit ve gazi derneklerini ziyaret etti. - HatayHatay'daki törenler, Antakya Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.
Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mehmet Ramiz Bakır, 19 Eylül'ün Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü gazilik ünvanının verildiği gün olduğunu hatırlatarak, " Gazilik Türk vatanseverliğinin Türk kahramanlığının Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır." dedi.
Törene Hatay Valisi Erdal Ata, 2. Hudut Alay Komutanı Ahmet Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, gaziler, askeri erkan ve çok sayıda kurum müdürü katıldı.

Gaziler Terörle Mücadele Vatansever Saygı Duruşu Kahramanlık 

19 Eylül 2018 Çarşamba günü yayınlandı