19 Eylül Gaziler Günü - KAHRAMANMARAŞ / KİLİS

- Kahramanmaraş'ta Gaziler günü kutlamaları - Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması - Saygı duruşu ve İstiklal Marşı - Gazi derneklerinin ziyaret edilmesi - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı ve Kıbrıs gazisi Tayfun Özbek'in konuşması - Kilis 'te Gaziler günü kutlamaları - Piyade Yüzbaşı Yusuf Aydın'ın konuşması - Gazi Mehmet Şener'in konuşması - Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'ın gazilerle sohbet etmesiKİLİS - (AA) - 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kilis 'te tören düzenlendi.
Kilis 'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Piyade Yüzbaşı Yusuf Aydın, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, bugünün, vatanın toprak bütünlüğü hususunda hainlere karşı kahramanca mücadele eden tüm gazilerin "şeref günü" olduğunu söyledi.

Türk toplumunun yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan değerlerin başında şüphesiz ki vefa duygusunun geldiğini ifade eden Adın, şöyle konuştu:"Bu duygu aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sahip olduğu değişmez değerlerin merkezinde de yer almaktadır. Bu bilinçle, şundan emin oluyoruz ki, sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak gönlümüzde yaşayacaksınız. Yüce Türk ulusu ve onun göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri, sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Gençlerimiz, ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendine kuvvet bulmakta, tarihini bildikçe her şeyi gören geçmişinden ders alan ve geleceğin tedbirlerini hazırlayan bir nesil olmaktadır."Gazi Mehmet Şener de dün olduğu gibi bu günde düşmanın içten ve dıştan Türkiye'yi yok etmek istediğini söyledi.

Konuşmaların ardından Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Polat, tören alanındaki gazilerin gününü kutladı ve bir süre sohbet etti.Törene, Kilis Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, Kilis Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar ve daire müdürleri ile ilgililer katıldı.
- Kahramanmaraş19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kahramanmaraş'ta tören düzenlendi.
Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı ve Kıbrıs gazisi Tayfun Özbek, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu günden bu yana sürekli iç ve dış tehditlere maruz kaldığını belirtti.
Kan dökülerek vatan olan bu topraklarının Türk ordusu ve Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza dek korunacağını hatırlatan Özbek, şunlara söyledi:"15 Temmuz 2016'da dış güçlerinin iş birlikçisi olan hani FETÖ mensuplarının yaptıkları ortadadır. Topraklarımızın bir daha istila edilmemesi bayrağımızın inmemesi, ezanımızın susmaması ve bu cennet vatanımızın bölünmemesi için birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir."Törene, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Vekili Albay Adnan Köşker, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, gaziler, şehit aileleri, siyasi partiler ilçe başkanları, polis ve askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törenin ardından Vali Vahdettin Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Yardımcısı Albay Adnan Köşker, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'la birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi ziyaret etti.
Saygı Duruşu Siyasi Partiler Siyasi Parti Şehit Aileleri Öğrenciler 

19 Eylül 2018 Çarşamba günü yayınlandı