19 Eylül Gaziler Günü - HAKKARİ / SİİRT



:HAKKARİ - Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması - Çelenk sunumuHAKKARİ - Yüksekova - Hükümet Konağı Önünde çelenk bırakılması - Saygı Duruşundabulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıSİİRT - 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anıta çelenk sunulması - Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin şiir okunması - 14 Eylül Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Aslan'ın, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma - Vali Vekili Aydın ve beraberindekilerin törenin ardından Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonunu ziyaret etmesi19 Eylül Gaziler GünüHAKKARİ (AA) - Hakkari ve Yüksekova ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Valilik binası önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü.Daha sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.Tören, Yüzbaşı Erdinç Korkmaz'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile son buldu.Törene, Vali Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı İdris Koç, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Hakkari İl Temsilcisi İbrahim Adıyaman, kurum amirleri, asker, polis ve gaziler katıldı.
- YüksekovaYüksekova ilçesinde Hükümet Konağı önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.Ardından törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.Törene, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Vekili Albay Kayhan Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, kurum amirleri, asker, polis ve gaziler katıldı.
- SiirtCumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Vali Vekili Aziz Onur Aydın, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenansarı ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende öğrenciler şiir okundu.14 Eylül Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Murat Aslan burada yaptığı konuşmada, milletleri millet yapan değerlerden birinin de gazilik olduğunu söyledi.

Bin yıllık Anadolu tarihine bakıldığında Türk milletinin hiçbir vakit "gazisiz" kalmadığını belirten Aslan, şu değerlendirmede bulundu:"Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele edip terhis olan gazilerimize memleketin en ücra köşesinde bile rastlamak mümkündür. Çok şey borçlu olduğumuz bu gazilerimize gereken saygıyı ve onlara olan vefa borcumuzu göstermemiz gerekir."Vali Vekili Aydın ve beraberindekiler törenin ardından Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonunu ziyaret etti.Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Şahin, Baro Başkanı Avukat Nizam Dilek, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay da katıldı.

Gaziler Terörle Mücadele General Saygı Duruşu Öğrenciler 

19 Eylül 2018 Çarşamba günü yayınlandı