19 Ekim Muhtarlar Günü - ERZURUM

- 19 Ekim Muhtarlar Günü - Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun konuşması - Genel ve detay görüntü19 Ekim Muhtarlar GünüERZURUM (AA) - Erzurum 'da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla İl Müftülüğünde program düzenlendi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Müftülüğü salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, tüm kesimlerin birlikte çalışmasıyla bütün sorunların kolaylıkla çözüleceğini belirtti.
Tek görevlerinin Erzurum 'daki 780 bin vatan evladına hizmet etmek olduğunu aktaran Azizoğlu, şöyle konuştu:"Burada kimsenin kimseye hava atma, makam, mevki ve caka satmaya hakkı yoktur. Muhtarlıklar, demokratik siyasi hayatın en temel ve merkez kurumlarıdır. Halkın doğrudan seçtiği muhtarlıkları sağlam temellere oturtabilirsek, onları görev ve yetkilerini sağlam hukuki zemine kavuşturabilirsek göreceksiniz ki Türkiye'de demokratik hukuk devleti de daha sağlam yerine oturmuş olacaktır. Mahalenin ihtiyacı ve problemlerine ilk çözümünün en önemli mihenk taşı olan muhtarlıkların aslında bir tüzel kişilik olan ve bir bütçe olarak yeniden düzenlenmesine acil ihtiyaç vardır." Erzurum Muhtarlar Dernek Başkanı Cemal Korkmaz da, yerel yönetimlerin gerek demokratik hayat, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında üstlendikleri rollerle halkın yönetime katılmasını sağladığını belirtti.
Toplantıya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kurum müdürleri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Hukuk Devleti Yerel Yönetimler Mihenk Taşı Yerel Yönetim Muhtarlıklar 

19 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı