19. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi - ZONGULDAK

- 19. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresinden detaylar - Türk - İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın konuşması19. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi - Türk - İş Genel Başkanı Ergün Atalay: - "Bir kez daha sesleniyorum imkanı olan patronlara, işverenlere; 3 kuruştan kaçınmayın, asgari ücretliyi 2 bin liraya çekin. Sizin, ailenizin, çoluk çocuğunuzun çıkarına, iş yerinin bereketine verin"ZONGULDAK (AA) - Türk - İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bir kez daha sesleniyorum imkanı olan patronlara, işverenlere; 3 kuruştan kaçınmayın, asgari ücretliyi 2 bin liraya çekin. Sizin, ailenizin, çoluk çocuğunuzun çıkarına, iş yerinin bereketine verin." dedi.
Atalay, Türk - İş ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle Zonguldak 'ın Ereğli ilçesinde düzenlenen 19. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Batman'ın Gercüş ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin terör örgütlerine, para, silah, akıl, moral verdiğini belirten Atalay, "Diyor ki 'Gidin o bölgeyi karıştırın.' Tam 30 senedir teröre (mücadele) harcadığımız parayla 3 Almanya oluruz." ifadesini kullandı.Atalay, Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyledi.

Ülkede 6 milyon asgari ücretle çalışanın olduğunu, 6 milyon emeklinin de asgari ücret civarında veya altında emekli maaşı aldığını aktaran Atalay, şöyle devam etti:"Asgari ücret görüşmeleri aralık ayında başlayacak. Asgari ücretlinin muhatabının büyük bölümü özel sektör. Aralık ayı başlamadan imkanı olanlar 2 bin lira yapalım. Paylaşmak berekettir, mutluluktur, tebessümdür. Bir kez daha sesleniyorum imkanı olan patronlara, iş verenlere; 3 kuruştan kaçınmayın, asgari ücretliyi 2 bin liraya çekin. Sizin, ailenizin, çoluk çocuğunuzun çıkarına, iş yerinin bereketine verin. Kamuda asgari ücretle çalışan sayısı yüzde 1, yüzde 99'u özel sektörde."Atalay, siyaset yapmayacağını, aday da olmayacağını vurgulayarak, ülke yönetimine işçi çocuklarının talip olması için gayret göstereceğini kaydetti.
Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bin 500 işçinin yılbaşından önce alınması gerektiğini, coğrafyası zor olan bölgenin bu işçi alımına acilen ihtiyacı olduğunu söyleyen Atalay, maden ocaklarında zor şartlar altında yaşamaya çalışan insanların bulunduğuna anlattı.Atalay, geçen yıl taşeronların kadroya geçtiğini belirterek, KİT'lerde çalışanlar için verilen kadro sözünün tutulmasını beklediklerini kaydetti.
Asgari ücret tespit komisyonunun aralık ayındaki toplantısından toplumu tebessüm ettirecek bir rakamın çıkmasını umduklarını dile getiren Atalay, "Özellikle Yüksek Hakem Kurulu var; taşeronlardaki arkadaşlarımıza ilk 6 ay yüzde 4, ikinci 6 ay yüzde 4, üçüncü 6 ay yüzde 4, dördüncü 6 ay yüzde 4. Enflasyonun yüzde 25'in olduğu bir yerde 4 - 4 uymuyor, yeni bir düzenleme yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı. - "Krizden çıkmanın tek yolu istihdam oluşturmak ve üretmek"Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci de TTK'ya bin 500 işçi alımı için çalışmaların sürdüğünü, Zonguldak ve bölge halkının bu işçi alım kararının bir an önce uygulamaya konulmasını beklediğini söyledi.

"İhtiyaç var, kömür var ama üretemiyoruz" diyen Demirci, krizden çıkmanın tek yolunun istihdam oluşturmak ve üretmek olduğunu kaydetti.
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Mustafa Çufalı tarafından Atalay'a baston hediye edildi.Etkinliğe Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti ve CHP Zonguldak milletvekilleri, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, madenciler, Erdemir işçileri ve öğrenciler katıldı.

Sivil Toplum Kuruluşu Emekli Maaşı Maden Ocakları Özel Sektör Asgari Ücret 

4 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı