18 yıllık kan davası barışla sonuçlandı - MUŞ

- Alagün köyündeki barış yemeğine katılan taraflardan detaylar - Köy bahçesinde yemek ikramından detaylar - Alagün köyü muhtarı Efendi Ertürk'ün konuşması - Eski Varto Müftüsü ve kanaat önderi Zübeyir Demir'in konuşması - Dua edilmesi18 yıllık kan davası barışla sonuçlandı - Muş 'un Alagün köyünde iki aile arasında 18 yıl önce bir kişinin ölümüyle başlayan kan davası barışla sona erdiMUŞ (AA) - Muş 'un Alagün köyünde iki aile arasındaki kan davası, "barış yemeği" ile sona erdirildi.İl merkezine bağlı Alagün köyünde 18 yıl önce Saadettin Yalçın'ın ölümüyle Güler ve Yalçın aileleri arasında başlayan kan davası kanat önderlerinin girişimiyle barışla sonuçlandı.Köy meydanında düzenlenen törende konuşan eski Varto Müftüsü ve kanaat önderi Zübeyir Demir, 18 yıldan beri süren kan davasının son bulmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Demir, "İki aile barıştıkları için hepimiz sevinçliyiz çünkü Müslümanlara yakışan barıştır, kardeşliktir, birlik ve beraberliktir. Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı ve Acem'i bütün Müslümanlar kardeştir." dedi.
Alagün köyü muhtarı Efendi Ertürk de iki aile arasındaki huzursuzluğun sona erdiğini belirterek, "18 yıldan beri gelen anlaşmazlık sona erdi. Güler ve Yalçın aileleri biraz öncesine kadar küstüler. Şimdi beraber, bir arada barış yemeği yedik." diye konuştu.
Yaklaşık 600 kişinin katıldığı törende barış yemeği yenildi.
Kan Davası Barış Yemeği Beraberlik Naat Rtürk 

17 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlandı