18 Mayıs Müzeler Günü - ELAZIĞ

- Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk'ün konuşması - Elazığ Müze Müdürü Ziya Kılınç'ın konuşması - Sergiden detaylar 18 Mayıs Müzeler GünüELAZIĞ (AA) - Palu ilçesinde 18 Mayıs Müzeler Günü dolayısıyla program düzenledi.
Bir otelde yapılan kutlama etkinliğinde Palu Belediyesi bünyesinde hazırlanan el sanatları ve ilçedeki kültürel mekanları yansıtan tablolar sergilendi.Kaymakam Mehmet Öztürk yaptığı konuşmada, müzelere gerekli değerin verilmesi gerektiğini, müzelerin ülkenin vitrini olduğunu söyledi.

Müzelerin insanları zaman yolculuğuna çıkaran yerler olduğunu aktaran Öztürk, "Müzeler kültür sanat ve geçmişten gelen eserlerin bizlere sunulduğu yerlerdir. Geçmişin önemi geçmişten ders çıkarmak ve bu müzelerden sergilenen eserlerin sayesinde olmaktadır. Öğrencilerin ve tüm vatandaşların müzeleri gezmeleri için teşvik edilmelidir." dediPalu Belediye Başkanı Mehmet Sait Dağoğlu da, ilçenin bölgede en eski yerleşim yeri olduğunu söyledi.

Elazığ Müze Müdürü Ziya Kılınç, ilk defa bir müze kutlamasının bir ilçede yapıldığını belirterek, " Elazığ Müze Müdürlüğünde 15 bin 514 arkeolojik ve 5 bin 329 kültürel varlık depolarımızda var." ifadesini kullandı.
Vitrin El Sanatları Arkeoloji Kültür Sanat 

18 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı