18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü - MANİSA

- Törenler - Konuşmalar - DuaMANİSA (AA) - Manisa 'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Manisa Garnizon Şehitliği'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.
Törende, şehitlik anıta çelenk sunularak, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi ve askerler tarafından saygı atışı yapıldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü dolaysıyla mesajının okunduğu törende, Türkiye Harp Malulü Gazileri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş da konuşma yaptı.Taydaş, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terör örgütleriyle mücadeleye destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "PKK, YPG, FETÖ, DHKP - C terör örgütleriyle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Şehit yakınları ve gaziler olarak bu vatanımız için şehit olmaya hazırız." dedi.
Tören sonunda Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehitlik Defterini imzaladı.Deftere yazdığı mesajı okuyan Güvençer, şunları kaydetti:"Türk milletinin sevgili, kahraman, asil evlatları, aziz şehitlerimiz, zafer müjde ve vaadinin tecellisine yakından sahip olduğumuz kutlu zaferin seneyi devriyesindeyiz. Ruhlarınız şad olsun. Alemlerin rabbi olan Allah’ın rahmeti, selamı üzerine olsun. Bu vatan yeni Mehmetler, Mehmetçikler, Mustafa Kemaller ile takım sancaktarı olmaya devam edecek. Zaferlerimiz, zaferlere giden yolumuz açık, kutlu ve bereketli olsun."Törene katılanlar daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve dua etti.Gün dolayısıyla Kırtık Mezarlığındaki Polis Şehitliği de ziyaret edildi.Törene, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç de katıldı.

Gaziler Şehit General Akkale Irak 

18 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı