18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - IĞDIR

- Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki programdan detaylar - Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir okuması - Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin oratoryo sahneledi.AĞRI (AA) - Abide Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban, Meçhul Şehitlik'e karanfil bırakıp şeref defterini imzaladıktan sonra Garnizon Komutanı ve 12. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ile Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam eden programda, Semerkant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 18 Mart Çanakkale Şehitleri ile ilgili şiirler okuyup oratoryo sahneledi.Vali Elban, programda yaptığı konuşmada, millet olmanın aynı duyguda birleşmek, bir bayrak altında, bir lider etrafında toplanabilmek ve aynı hedefe yürüyebilmek anlamına geldiğini söyledi.

Ecdadın Çanakkale'deki mücadelenin ardından dünyanın incisi olarak görülen Türkiye'yi vatan olarak bıraktığına işaret eden Elban, şunları kaydetti:"Bizler de bugün burada, Afrin'de, Kıbrıs'ta, 15 Temmuz'da ya da diğer zamanlarda gerektiği zaman mücadeleyi veriyoruz. En son 15 Temmuz'da görmüştük. Şimdi de Afrin'de görüyoruz. Neredeyse tüm milletimizin fertlerini zor tutuyoruz. Tüm polis, asker, güvenlik güçlerimiz gönüllü olarak Afrin'e gitmiştir. Ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımız 'Bizi de Afrin'e götürün' diye sürekli askerlik şubelerine, askeri birliklere, emniyete, jandarmaya müracaat ediyorlar. Böyle bir asil milletin mensubu olmaktan ne kadar gurur duysak azdır."Programda, Çanakkale Zaferi'ni anlatan filmin izlenilmesinin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
Programa, Garnizon Komutan Tuğgeneral Ömercikli, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Nevzat Şahin, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, kurum amirleri, gazi, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

Jandarma Saygı Duruşu Güvenlik Güçleri Öğrenciler Askeri Birlik 

18 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı