18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - BİNGÖL/ŞIRNAK/MUŞ

BİNGÖL - Bingöl Valiliği Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenden detaylar - Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması - Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi - - Şehit mezarlarının ziyaret edilmesi - Saygı atışı yapılması ve Bingöl Valisi Ali Mantı'nın konuşmasıŞIRNAK - Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması - İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulması - Kültür Merkezinde öğrencilerin şiirler okuması ve tiyatro gösterisi yapmasıMUŞ - Törenden ve katılımcılardan genel görüntüler - Hava Ulaştırma Teğmen Ahmet Niyazi Şitoğluun gönün konuşması - Şehit mezarlarına karanfil bırakılması - Muş Valisi Aziz Yıldırımın konuşması - Genel görüntüler18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Bingöl , Şırnak ve Muş'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla program düzenlendiBİNGÖL/ŞIRNAK/MUŞ (AA) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla Bingöl , Şırnak ve Muş'da tören ve etkinlikler gerçekleştirildi.
Bingöl 'deki tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Bingöl Şehir Mezarlığı'nda devam eden törende, şehitler için saygı atışı yapıldı, şehitlerin kabirlerine Bingöl Valisi Ali Mantı, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi karanfil koydu, dua etti.Vali Mantı, Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, "Bugün tekrar vatan, din, millet ve bayrak için Afrin'de çarpışan askerlerimize güç kuvvet diliyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah rahmet eylesin. Rabbim, ülkemizi, her türlü felaketlerden korusun, milletimize güç ve kudret versin." dedi.
Program, Bingöl Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneğine yapılan ziyaretle sona erdi. - ŞırnakŞırnak Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Programa Vali Mehmet Aktaş'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Jandarma Komutanı Albay Seçuk da katıldı.
- MuşMuş ve Malzgirt ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Muş'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törende, anıta çelenkler sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu ve Kur'an - ı Kerim tilaveti yapıldı.Gün dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda da anma programı düzenlendi.
Muş Valisi Aziz Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 103 yıl önce Çanakkale'de ecdadın millet olma şuuru ve iman gücü ile düşmana "dur" diyerek, dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden biri olan Çanakkale Destanı'nı yazdığını söyledi.

O gün nasıl kahramanlık destanı yazılmışsa Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda canlarını hiçe sayarak nasıl milli mücadeleye destek verilmişse aynı ruhun bugün de sürdüğünü ifade eden Yıldırım, "Üzerinde yaşadığımız topraklarda yani Muşumuzda da bu toprakların evlatları 15 Temmuz gecesi aynı ruhla vatan ve millet aşkıyla meydanlara çıkıp hainlere 'dur' diyerek duruşlarını sergilemişlerdir. Bu ruh bugün de Afrin'de devam etmektedir." ifadelerini kullandı.Programda daha sonra şiirler okundu ve Çanakkale Zaferi'ni konu alan gösteriler sunuldu.Programa, Garnizon Komutanı Albay Cem Karoğlu, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, AK Parti İl Başkanı Rahmetullah Yaktı ile askeri erkan ve vatandaşlar da katıldı
Yarış Saygı Duruşu Felaket Kahramanlık Öğrenciler 

18 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı