15 yıl hapis cezasına çarptırılan Taner Nakıboğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü açıkladı

arşiv görüntüler

( GAZİANTEP ) GAZİANTEP
Mal Varlığı Cumhurbaşkanı Mahkeme Heyeti Terör Örgütü Silahlı Terör Örgütü 


- FETÖ'nün para kasası olduğu iddiasıyla Naksan Holding davasında yargılanan holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı Cahit nakıboğlu, savunmasında sağlık durumunu gerekçe göstererek tahliyesini isterken, oğlu Taner Nakıboğlu ise hem kendisinin hem de babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü açıkladı.
Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesinde, 'silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet’ suçlarından görülen Naksan Holding davasında Naksan Holding'in Eski Yönetim Kurulu üyesi Cahit Nakıboğlu, son savunmasında da iddianamede yer alan FETÖ terör örgütüne para gönderme iddialarını yalanladı. Sağlık durumunu da gerekçe gösteren Nakıboğlu, tahliyesi istedi. Nakıboğlu, son savunmasın"29 aydır tutukluyum. Hayati durumda olan hastalıklarım var. Bunlardan dolayı ameliyat olmam gerekiyor. Dosyada sunmuş olduğum sağlık raporları var. İddianamede FETÖ terör örgütüne para gönderdiğim ve para geldiği belirtilmiştir. Buna ilişkin herhangi bir belde yoktur. Günde 40 ilaç kullanıyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Taner Nakıboğlu, Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü açıkladı Cahit Nakıboğlu'nun oğlu ve Naksan Holding'in Yönetim Kurulu üyesi Taner Nakıboğlu ise savunmasında, süreçte hem kendisinin hem de babası Cahit Nakıboğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü açıkladı.
Kendisi görüştükten 2 yıl son da babasının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü anlatan Taner Nakıboğlu, "Bana Zirve Üniversitesi ve İpek Kültür Vakfı mütevelli üyesi olduğum için suç isnat edilmektedir. Ben 28 3 2014 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında Cumhurbaşkanımız ile görüştük. Cumhurbaşkanımız mütevelli heyeti listesinde herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

24 3 2016 tarihinde ise babamla beraber külliyede cumhurbaşkanımız ile görüştük. Cumhurbaşkanımız mütevelli heyetinden istifa etmem gerektiğini söylediği için istifa ettim" ifadelerine yer verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Taner Nakıboğlu, "Üniversitede 30 mütevelli heyetinden sadece ben tutukluyum. Yaklaşık 3 yıldır tutukluyum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” diyerek savunmasını sürdürdü. Babaya tahliye eşi ve 2 oğluna hapis cezası Mahkeme heyeti Cahit Nakıboğlu'na 8 yıl 9 ay hapis cezası verirken, Nakıboğlu'nun sağlık durumu nedeniyle tahliyesine karar verdi. Aynı davada ise tutukla yargılanan Taner Nakıboğlu'na 15 yıl hapis cezanın verildiği duruşmada, tutuksuz yargılanan Cahit Nakıboğlu'nun diğer oğlu Emre Nakıboğlu ise tutuklanarak, 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cahit nakıboğlu'nun karısı Ferhan Nakıboğlu' da 2 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan 6'sına da 3 ile 9 yıl arasında değişen yıllarda ceza verdi.
8 Kasım 2018 Perşembe günü yayınlandı