15 Temmuz şehitlerini paraşütle atlayarak andılar

Yamaç paraşütü için yapılan hazırlıklar
Gaziler Şehit Yamaç Paraşütü Darbe Girişimi Esenli 

-Toplanan vatandaşlar
-Müsiad Başkanı'nın konuşması
-Hüseyin Yıldız'ın konuşması

( MARDİN -HD) MARDİN

- Mardin’in Derik ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anısına düzenlenen etkinlikte iş adamları, şehitleri yamaç paraşütüyle uçarak andı. Derik ilçesinde MÜSİAD Mardin Şubesince 15 Temmuz şehitleri anısına yamaç paraşütü etkinliği düzenledi.
Türkiye Hava Sporları Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Hüseyin Yıldız, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Nurettin Kasap ve dernek üyelerinin katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Kasap, "15 Temmuz şehitleri anısına bir uçuş yapmayı planladık. Biz iş adamları olarak malımızın ve canımızın vatanımızın yolunda feda olabileceğini göstermek amacıyla toplandık. 15 Temmuz şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Gazilerimize de teşekkür ediyoruz. Aslında o gün sadece 251 şehit verdik ama 100 binlerce insanımız şehit olmak için yollara çıktı" dedi.
Etkinlikte pilotluk yapan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Hüseyin Yıldız da "15 Temmuz'u anmak için buraya geldik. Yamaç paraşütüyle havada anmayı düşünüyoruz. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum” diye konuştu.

15 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı