15 Temmuz şehitleri anıldı

Kırıkkale, Samsun ve Sivas'tan anma görüntüleri

(İHA-TOPLU-HD) KIRIKKALE
Şehit Yakınları Şehitlikler Bombalı Saldırı Siyasi Parti Resim Sergisi 


- Kırıkkale’de 15 Temmuz şehitleri anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitlik ziyareti ile başlayan program kent merkezindeki bütün camilerde 15 Temmuz şehitleri için Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti. Kırıkkale Valiliği öncülüğünde “15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Millik Birlik Günü” kapsamında günün ilk programı Kırıkkale Şehitliğinde program düzenlendi.
Programa Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, il protokolü, sivil ve siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Şehitlikteki gerçekleşen programda Nur Camii İmam-Hatibi Murathan Önder Kur’an- Keri tilaveti okumasının ardından İl Müftüsü Şahin Yıldırım şehitler için dualar etti. Daha sonra protokol üyeleri şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Daha sonra Nur Camiisinde düzenlenen programda Mevlid-i Şerif okundu. İl Müftüsü Şahin Yıldırım ise şehitler için yapılan hatmin duasını yaptı. Programın ardından büyükşehir parkında 15 Temmuz konulu resim sergisi, 15 Temmuz anı defterinin imzalanması ve 15 Temmuz tiyatro gösterisiyle programlar devam etti. SAMSUN

- 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Samsun'da şehitlikliklerde anma töreni düzenlendi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısiyle Samsun'da anma etkinlikleri başladı.
Samsun protokolü şehitlikleri ziyaret ederek, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Önce Kıranköy'deki Askeri ve Polis Şehit'likleri ziyaret edildi. Kur'anı Kerim okunarak Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı şehitler için dua etti. Duanın ardından şehit mezarlıklarına karanfiller bırakılarak dualar edildi. Protokol üyeleri şehit yakınlarıyla sohbet ederek teselli etti. Kıranköy Şehitlikleri'nin ardından protokol üyeleri Asri Mezarlık'taki şehitlikleri ziyaret etti. Törene; Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, askeri erkan, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz ve şehit yakınları katıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle ayrıca Samsun Büyük Cami'de mevlit okutuldu. SİVAS

- Sivas’ta 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Şehitlik ziyareti yapıldı. Mezarlık ziyaretine Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program şehit mezarları başında Kuran-ı Kerim tilaveti okunması ile başladı.
Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan Polis Şehitliği ve Garnizon Şehitliği ziyaret edildi. Protokol üyeleri burada 15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı’nda Özel Harekat Daire Başkanlığı’na darbe girişimcileri tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit düşen 4. sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin’in Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan mezarı ziyaret etti ve gül bıraktı. Ayrıca Polis Şehitliği ve Garnizon Şehitliği'ni ziyaret eden protokol üyeleri şehit mezarlarına gül bırakıldı.
15 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı