15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki şahıs yakınları tarafından ikna edildi

İntihar eden şahıs
İntihar Polis Korkuluk İntihar Girişimi Polis Ekipleri 

-İkna çabaları
-Olayı izleyen vatandaşlar
-Balık tutan vatandaş
-Yakınlarının gelmesi
-İkna çalışmaları
-Şahsın kendini sarkıtması
-Yakınlarının kurtarması
-Şahsın götürülmesi
-Yakınlarının ayrılması

( İSTANBUL )- Kendini köprüden sarkıtan şahsı kurtaran yakınları büyük sevinç yaşadı- Şahıs yaklaşık 2 saat sonra ikna edildi İSTANBUL

- 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde cipiyle bir anda duran şahıs, indiği balkondan korkuluklara geçerek intihar girişiminde bulundu. Yaklaşık 2 saat sonra minibüs ile gelen yakınları tarafından ikna edilen şahıs, köprüden kendini sarkıttığı esnada kurtarıldı. Olay, saat 09.30 sıralarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre orta yaşlarda erkek bir şahıs, sabah saatlerinde cipiyle köprünün ortasına geldi. Aracından inen şahıs balkona inerek korkuluklara geçtikten sonra intihar girişiminde bulundu. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Köprü Koruma Şube Müdürlüğüne bağlı ekip, şahsı ikna etmek için çalışmalara başladı.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerinde ikna çalışmalarına destek verdiği olayda, şahıs uzun süre ikna olmadı. Bunun üzerine olay yerine Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere timi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen tim, şahsı ikna etmek için çalışmalara başladı.
İkna çalışmaları yaklaşık 2 saat sürdü. Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Arama ve Kurtarma Birliğine bağlı ekipler ise köprünün altında konuşlandı. Minibüs ile gelen yakınları tarafından kurtarıldı Çalışmalar devam ettiği esnada intihar eden şahsın yakınları, minibüs ile olay yerine geldi. Yakınları da şahsı ikna etmek için uzun süre çaba sarf etti. O esnada şahıs kendini korkuluklardan aşağıya sarkıttı. Bunun üzerine şahsı yakalayan yakınları onu kurtararak balkona çıkarttı. Kurtarılmasının ardından şahıs polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere şubeye götürüldü. Şahsın yakınları ise geldiği minibüse binerek köprüden ayrıldı. Şahsın cipi de şubeye götürüldü. Öte yandan köprüdeki intihar esnasında bazı vatandaşların olayı izlediği bazılarının da balık tuttuğu görüldü.

10 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı