15 Temmuz gazisinin kardeşinden trafiğe çözüm 'Otoray' sistemi

Röportaj
Patent Trafik Yoğunluğu Animasyon 

-Pc üzerinde çalışma
-Patent belgeleri
-Projeyi gösteren animasyon

( İSTANBUL -ÖZEL) 15 Temmuz gazisinin kardeşinden trafiğe çözüm "Otoray" sistemi- Engelli vatandaştan İstanbul trafiğine çözüm önerisi- Karayolu taşıtlarının hızlı ve pratik bir şekilde taşınmasını sağlayan raylı ulaşım sistemi İSTANBUL

- İstanbul trafiğine çözüm arayan 15 Temmuz gazisi Muhammed Bostancı'nın engelli kardeşi Ahmet Bostancı ‘Otoray’ sistemi projesiyle trafik yoğunluğunu azaltabileceğini öne sürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden emekli olan 15 Temmuz gazisi Muhammed Bostancı'nın bacaklarından engelli olan 52 yaşındaki kardeşi Ahmet Bostancı, uzun zaman üzerinde çalıştığı ‘Otoray’ projesi ile İstanbul trafiğine çözüm bulduğunu söyledi.

Aynı anda 46 aracı İstanbul’un bir ucundan diğer ucuna taşımayı sağlayan projesini Başbakanlığa sunan Bostancı, tek hedefinin ülkeye faydalı olmak olduğunu dile getirdi. Ahmet Bostancı ‘Otoray’ sisteminin İstanbul’da günde 30 bin aracın trafiğe girmeden ulaşımını sağlayacağını iddia etti. Uzun zamandır proje üzerinde çalışan Ahmet Bostancı, “Otoray isimli bir proje geliştirdim. Geliştirdiğim proje iki kattan oluşan raylı bir sistem. Araçların yan şekilde taşınmak suretiyle trafikte 10 aracın kaplamış olduğu yola 46 aracın sığması anlamına gelen bir proje. Yani yoldaki araçları hem yan gitmek suretiyle hem de iki katlı taşınmak suretiyle 5 gidiş 5 gelişten oluşacak. Sadece bir iniş bir de binişten oluşan aralarda durak olmayacak. İstanbul’un bir ucundan bir ucuna trafiğe girmemesiyle, Otoray’dan yararlanarak trafikte büyük bir rahatlama olacak. Benim yaptığım projeyle günde 30 bin araç taşınmış olacak. Eğer bu projeyi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız gördüğü takdirde ülkemize kazandıracağından eminim ve dünyada eşi olmayan kullanılmayan proje. Benim için patentinin alınması benim şahsımın adına olması önemli değil, önemli olan ülkemin kazanması noktasında bir proje” dedi.

20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı