15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - MARDİN

- Şehitlikte temsili mezarlara karanfil bırakılması - Şakir Nuhoğlu Camini'de Mevlidi Şerif okunması ve şehitler için dua edilmesi, - Namaz'ın ardından vatandaşlara aşure dağıtılması,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Batman'da şehitlikler ziyaret edildi, mevlit okutulduDİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Batman'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikler ziyaret edildi.Vali Hüseyin Basri Güzeloğlu, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Ergani Kaymakamı Mesut Çoban ile kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan Askeri Çoban'ın, Ergani ilçesinin Yayvan Tepe Mahallesi'ndeki kabrini ziyaret etti.Vali Güzeloğlu yaptığı konuşmada, Çoban'ın, bayrağına, ezanına, vatanına ve özgürlüğüne sahip çıkan bir kahraman olduğunu belirterek, şunları söyledi:"Askeri Çoban, bir vatandaş olarak özgürlüğüne kastedenlerin karşısına, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla çıkan milyonlardan biriydi. O özel biriydi, şehadetle şereflenen biriydi. Allah tüm şehitlerimizden ve Askeri Çoban'dan razı olsun."Daha sonra Merkez Kebir Camisi'nde düzenlenen mevlit programında, Kur'an - ı Kerim okundu, şehit için dua edildi. - SiirtSiirt'teki etkinlikler, Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde gerçekleştirilen törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
İl Müftüsü Ahmet Altıok'un Kur'an - ı Kerim tilaveti bitince şehitler için dua edildi.Programa, Vali Ali Fuat Atik, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay İlker Engin, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
- Mardin Mardin 'de, Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde tören düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, İl Müftüsü İsmail Çiçek şehitler için dua etti.Vali Mustafa Yaman, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Altan Er, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Zafer İzcan, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazi ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Hatice Turan Kandemir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve şehit yakınları şehit kabirlerine karanfil bıraktı.Merkez Artuklu ilçesindeki Şakir Nuhoğlu Camisi'nde okutulan mevlidin ardındanİl Müftüsü İsmail Çiçek, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşlar ile güvenlik güçleri için dua etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, kılınan öğle namazının ardından katılımcılara aşure ikram edildi. - BatmanBatman'ın Sason ilçesinde, Sason Kaymakamı Ökkeş Beyaz, Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar ve kamu kuruluşu temsilcileri, Kayabaşı Mahallesi'ndeki şehit mezarlarını ziyaret etti.İlçe Müftüsü İlhan Güngördü, Kur'an okudu, dua edildi.
Sivil Toplum Kuruluşu Şehit Yakınları Saygı Duruşu Güvenlik Güçleri Darbe Girişimi 

15 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı