15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - HIRVATİSTAN



: - Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliği'nde gerçekleşen anma programı detayları - Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan açıklaması15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Bosna Hersek ve Hırvatistan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde anma etkinlikleri düzenlendiMOSTAR/ZAGREB (AA) - Balkan ülkeleri Bosna Hersek ve Hırvatistan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma etkinlikleri gerçekleştirildi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ikinci yılında Bosna Hersek'in güneyindeki Mostar şehrinde şehitlerin anısında 250 fidan dikildi, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğinde anma töreni düzenlendi.
Türkiye'nin Mostar Başkonsolosluğu ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Dzemal Bjedic Üniversitesinde hayata geçirilen ağaçlandırma projesinde, 15 Temmuz'da hayatını kaybeden şehitlerin anısına 250 fidan dikildi.Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye ile dayanışma gösteren ve göstermeye devam eden Bosna Hersek'e teşekkür ederek FETÖ'nün hain darbe girişiminde Türk halkının gösterdiği cesaret ve kahramanlık neticesinde Türkiye'nin demokrasisine kimsenin zarar veremeyeceğini vurguladı.FETÖ ile "kökü kazınana" kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Kandemir, FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi gösterdiği "hastalıklı" tavrın diğer ülkelere uyarı niteliğinde olması gerektiğini belirtti.
Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber de tarihte derin izler bırakan yaraların hatırlanması gerektiğine işaret ederek "Bosna Hersek'te 1995'te yaşanan Srebrenitsa Soykırımı ve Türkiye'deki hain darbe girişimini unutmamalıyız." dedi.
- Hırvatistan'da 15 Temmuz anma programıTürkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğinde düzenlenen anma programına da çok sayıda davetli katıldı.
Programda, FETÖ'nün hain darbe girişimini anlatan video gösterildi.Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'deki "en kanlı" terör saldırısının üzerinden iki yıl geçtiğini ifade ederek "FETÖ, 15 Temmuz gecesi sivillere de saldırdı. Demokrasimiz için o gece mücadele veren şehit ve gazilerimizi unutmayacağız." diye konuştu.
FETÖ'nün, hain darbe girişiminde "buz dağının görünen kısmını" gözler önünde serdiğini söyleyen Hızlan, "İki yılda on binlerce FETÖ mensubu yakalandı. Bizler demokrasimizi güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Hastalık Terör Saldırısı Anma Töreni Darbe Girişimi Kahramanlık 

15 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı