15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - DİYARBAKIR/HAKKARİ/BATMAN

DİYARBAKIR - Camiden detaylar - Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Dr. Sadık Eraslan'nın açıklamalarıHAKKARİ - Hacı Sait Camisi'nde düzenlenen programdan detay görüntüler - İl Müftüsü Faruk Gürbüz'ün konuşmasıBATMAN - Şehitler için Kuran - ı Kerim okunması, dua edilmesi - "15 Temmuz Destanı Yürüyeceksin Millet Yürüyecek Arkandan" konulu konferans - Saygı duruşu ve İstiklal Marşı - 15 temmuz konulu slayt - Detay görüntüler15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Diyarbakır ve Mardin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi - Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Dr. Sadık Eraslan: - "Cenab - ı Hak bir daha bu tür olayları milletimize, memleketimize yaşatmasın. İhtiyaç olmasın istiyoruz ama ihtiyaç olduğu noktada Allah'ü Ekber sedalarıyla atalarımızın cepheye koştuğu gibi milletimiz de selalarla sokaklara dökülmüştür"DİYARBAKIR/HAKKARİ/BATMAN (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Diyarbakır , Hakkari ve Batman'da çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca İslam aleminin 5. Harem - i Şerif'i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde şehit olan düşenler için Kur'an - ı Kerim okundu, dualar edildi.Programa katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Dr. Sadık Eraslan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 15 Temmuz'un yıl dönümünde 41 ile heyetler göndererek, din istismarının önüne geçmek için çalışmalar yaptığını belirtti.
15 Temmuz felaketinin temelinde din istismarı olduğuna işaret eden Eraslan, Türkiye'de bir daha böyle bir felaketin yaşanmaması için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülke genelinde adete bir seferberlik başlattığını aktardı.Camilerde vaaz vererek, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek istişareler yapacaklarını ifade eden Eraslan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir daha bu istismarın tekrarlanmaması amacıyla çok ciddi çalışmalar yaptığını vurguladı.Eraslan, bu amaçla kitaplar yayınlandığını, vaazlar, konferanslar ve seminerler verildiğini aktararak, "Diyanet olarak saf ve temiz halkımızın bir daha din istismarcılarının tuzağına düşmesini önlemek, gerçek İslam'ı Kur'an ve sünnetten öğrenmelerini sağlamak için çalışmalar gerçekleştirildi.
" ifadelerini kullandı.Bu çalışmalarla insanların bir daha FETÖ ve benzeri yapıların tuzaklarına düşmesinin önüne geçilmek istendiğini anlatan Eraslan, darbe girişimi gecesi insanların okunan ezanlar ve selalarla meydanlara indiğini hatırlattı.Eraslan, şöyle konuştu:"Milletimizin iman duyguları sağlamdır. Vatan, millet, din aşkı zirveye ulaştı. Bu konuda başkanlığımızın büyük bir manevi etkisi oldu. Cenab - ı Hak bir daha bu tür olayları milletimize, memleketimize yaşatmasın. İhtiyaç olmasın istiyoruz ama ihtiyaç olduğu noktada Allah'u Ekber sedalarıyla atalarımızın cepheye koştuğu gibi milletimiz de selalarla sokaklara dökülmüştür." - HakkariHacı Sait Camisi'nde düzenlenen program, Kur’an - ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programda konuşan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Şehitlerimiz bu vatan, bu millet, bu devlet için seve seve toprağa düştü. Şehitlerin makamı çok yüksek. Hepsine minnet borçluyuz." dedi.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda şehitler için dua edildi.
Muhabir Sivil Toplum Darbe Girişimi Felaket Konferans 

13 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı