“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” - BİNGÖL

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın "15 Temmuz Destanı" fotoğraf sergisini ziyaret etmesi, - Mevlit programından detaylar, - Yılmaz'ın açıklaması“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz:“Aslında biz o gece yeniden bir millet olduk. Milli şuurumuzu bir anlamda yeniden hatırladık, tazeledik. Adeta Çanakkale ruhu yeniden dirildi, Kurtuluş savaşı ruhu yeniden canlandı”BİNGÖL (AA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Aslında biz o gece yeniden bir millet olduk. Milli şuurumuzu bir anlamda yeniden hatırladık, tazeledik. Adeta Çanakkale ruhu yeniden dirildi, Kurtuluş savaşı ruhu yeniden canlandı” dedi.
Yılmaz, FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Sanat Sokağında düzenlenen “15 Temmuz Destanı” fotoğraf sergisi ile İl Müftülüğünce Ulu Camide düzenlenen mevlit programına katıldı.
Yılmaz, Şehitler için okunan mevlit programının ardından cami önünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan nohut ve pilavı vatandaşlara dağıttı.
Cami çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Yılmaz, 2 yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü olduğunu anımsattı.Hain darbe girişimine karşı milletimizin bütün unsurlarıyla tek yürek olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:“Çok şükür o gece milletimiz doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle tek yürek oldu ve bu hain girişimi bertaraf etti. O gün Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle milletimizin bütün unsurları, zenginiyle, yoksuluyla, çalışanıyla, çalışmayanıyla toplumuzun bütün kesimleri, sivil toplum kuruluşlarımız, yerel yönetimlerimiz, medyamız hepsi tek yürek oldu. Bundan dolayı milletimizle iftihar ediyoruz. Gerçekten tarihide baktığınızda böyle bir olayın eşi yok. Tankların karşısında çıplak elleriyle vücutlarını siper ederek, canlarını feda ederek bu hain girişimi milletimiz durdurdu. Böyle bir milletin mensubu olmaktan dolayı büyük bir onur ve şeref duyuyoruz. Milletimizin başında da tabi liderimiz Recep Tayip Erdoğan vardı. Cenabı Allah ondan razı olsun, ömrüne ömür katsın. O gece çok büyük bir liderlik yaptı, milletimizin önüne çıkarak, milletimizin önünde bu darbe girişimine göğüs gerdi ve bu darbeyi bertaraf eden liderlik sergiledi. Aynı şekilde o dönemki başbakanımız Binali Yıldırım beye şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün kabine üyelerimize o hain darbe girişimine karşı vatanına, milletine, hukuka, demokrasiye sahip çıkan askerimize, polisimize, bütün kamu görevlilerine, yargımıza şükranlarımızı sunuyoruz”Hain darbe girişimin yaşandığı gecede “biz o gece yeniden bir millet olduk” diyen Yılmaz,“Milli şuurumuzu bir anlamda yeniden hatırladık, tazeledik. Adeta Çanakkale ruhu yeniden dirildi, Kurtuluş savaşı ruhu yeniden canlandı. İnşallah tekrar böyle bir hadiseyi yeniden yaşamayız” dedi.

Yerel Yönetimler Fotoğraf Sergisi Darbe Girişimi Terör Örgütü Kamu Görevlileri 

15 Temmuz 2018 Pazar günü yayınlandı