15 Temmuz'da bir oğlunu gazi bir oğlunu da şehit veren aile idam istiyor

15 Temmuz Şehidi Beytullah Yeşilay'ın ailesinin evinden görünütüler
Güvenlik Görevlisi Şehit Babası Darbe Girişimi Üniversite Mezunu Genelkurmay 

-Anne ve babasının açıklamaları
--Arşiv Görüntüler-

( YOZGAT -ÖZEL) YOZGAT

- 15 Temmuz Darbe Kalkışması'nın yaşandığı gece Genel Kurmay Başkanlığı'nın bahçesinde darbeci hainlere karşı kahramanca mücadele ederken şehit olan Beytullah Yeşilay'ın, Yozgat'ın Saraykent İlçesi'nde yaşayan anne ve babası hainlerin idam edilmesini istiyor. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında bir oğlu şehit diğer oğlu ise gazi olan Yozgatlı Türkan ve Hacı Bekir Yeşilay, 3 oğullarının daha olduğunu onların da vatan için can vermeye hazır olduklarını söyledi.

15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sokağa çıkan ve Genelkurmay Başkanlığı önüne giden inşaat işçisi Beytullah Yeşilay şehit düşmüş kardeşi ise o gece vücuduna aldığı 28 şarapnel parçaları ile gazi olmuştu. “Her gün aynı acıyı yaşıyoruz” 15 Temmuz hain darbe gecesinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen acılarını dün gibi hatırladıklarını söyleyen baba Hacı Bekir Yeşilay, “Bizim durumumuz aynı. Bizim için her gün aynı. Sanki bugün şehit olmuş gibi hatırası hep var aynı acıyı biz yaşıyoruz. Değişen bir şey olmuyor ateş düştüğü yeri yakıyor. Vatanımız milletimiz sağ olsun. Hainlere karşı sadece idam gelirse iyi olur. Biz bu acıyı yaşıyoruz az da onlar da yaşasa çok iyi olur. Hak ettiği cezayı alsınlar. Çünkü bizim devletimize verdiğimiz vergilerle alınan silahlarla geri bizi vurmayı görsünler. Onlarda hissetsinler bu duyguyu” dedi.
“3 oğlum var onları da vermeye hazırım” Baba Yaşilay, “Benim oğlumun ikisi de asker değildi, poliste değildi güvenlik görevlisi de değildi. Onları oraya salan kimse de yoktu. Benim çocuğum inşaatta çalışıyordu. Gazi olan da üniversite mezunu şimdi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni oldu. Yazın çalışıyorlardı kışın da okuyorlardı. Vatanı uğruna akşama kadar duvara şap attı, akşamleyin de bir bayrak hilal uğruna 3 aylık çocuğu ve 1 senelik karısını bıraktı. Seve seve canını genelkurmayda verdi, şehit oldu. Allah razı olsun. Ben de şehit babasıyım. Allah’ın bugünkü gününe çok şükür olsun. Mutluyum, 3 tane oğlum daha var. Vatanım, devletim, milletim uğruna feda olsun. Bu vatanı parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Biz ölene kadar askeriz, her zaman için hazır duruyoruz” şeklinde konuştu.
“İdam gelsin” 15 Temmuz şehidi Beytullah Yeşilay’ın annesi Türkan Yeşilay ise “Çok mutluyum, şimdi olsa yine veririm. Gerekirse ben de giderim, canımı veririm. Vatan için millet için her şey feda olsun. Yalnız asma emri gelsin. Bizim çektiğimiz acıyı onlarda çeksin. Daha bu gün oldu unutamadık bile. Benimkinin yavrusu kaldı onun kinin de yavrusu kalsın asma emri gelsin. Hak ettiği cezayı bulsunlar. Bizim mermilerimizle bizi vurdular” ifadelerine yer verdi. “Gururluyuz, çok mutluyuz” Anne Yeşilay, “2 yıl geçti ama bugün ki gibi. 2 yıl değil sanki bugün olmuş gibi oldu. Senesi geldi. Gururluyuz çok gururluyuz. 3 oğlum var onları da salarım. Hiç kimse bölemez, vatanımızı, devletimizi milletimizi. Kimsenin gücü yetmez. Babası annesi olarak çok mutluyuz” dedi.

13 Temmuz 2018 Cuma günü yayınlandı