14 yaşında çocuk gelin olmaktan son anda kurtarıldı - MARDİN

- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde detay - Personelden detay - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Efetürk14 yaşında çocuk gelin olmaktan son anda kurtarıldı - Kızıltepe ilçesinde kendisinden 10 yaş büyük birisiyle evlendirilmek istenen 14 yaşındaki kız çocuğu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün takibi sonucu polis ekiplerince düzenlenen operasyonla düğün töreninin ardından götürüldüğü evde kurtarıldı - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Efetürk: - "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ve Mardin Valisi Yaman'ın da yakından takip ettiği olayda kız çocuğunu çocuk gelin olmaktan kurtarmak için dakikalarla yarıştık. Allah'a şükür kızımız devlet korumasına alındı"MARDİN (AA) - Mardin 'in Kızıltepe ilçesinde kendisinden 10 yaş büyük biriyle evlendirilmek istenen 14 yaşındaki kız çocuğu Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve polis ekiplerince kurtarıldı.Alınan bilgiye göre Kızıltepe İlçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne küçük bir kızın erken yaşta evlendirileceği bilgisi üzerine çalışma başlatıldı.Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde oluşturulan kriz masasında çocuğun bilgilerine ulaşılmaya çalışıldı. Ellerinde sadece bir kuaförü telefonu bulunan yetkililer, çocuğun teyzesi olduğu öğrenilen kuaförü arayınca böyle bir olayın doğru olmadığını söyledi.

Daha sonra ASP personeli ve Kızıltepe İlçe Emniyet müdürlüğü çocuk şube ekipleri , ilçede bulunan bütün düğün salonlarını takibe aldı.Bir düğün salonunda tespit edilen 14 yaşındaki gelin D.K. ve 24 yaşındaki damat M.A.İ'yi takibe aldı.Bir kargaşa olmasın diye düğün sonunu bekleyen göreviler, gelin ve damat eve girer girmez operasyonla kurtarıldı.Kriz mamasında konuyu takip eden Mardin ASP İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, yaptığı açıklamada, bilgiler üzerine 12 kişilik bir ekiple harekete geçtiklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Mardin Valisi Mustafa Yaman'ında yakından takip ettikleri olayda, kız çocuğunu çocuk gelin olmaktan kurtarmak için dakikalar ile yarıştıklarını ifade etti.
Ellerinde sadece bir telefon numarasından yola çıktıklarını aktaran Eetürk, şöyle dedi:" Sadece elimizde çocuk gelinin gittiği kuaförün numarası vardı. Biz bundan yola çıktı. Bu numarada yanlış ihbar dedi.
Bizde Kızıltepe ilçesinde polisle koordineli bir şekilde bakanımız ve valimizin talimatları gereği tüm düğün salonlarını dolaştık. Şahsın eşkaline uygun bir yer tespit edildi. Çocuk şube müdürlüğü ekiplerince düğün kontrol altına alındı. Düğünden kızı almamız çok riskliydi. Düğünün bitmesini bekledik. İkamet adresi de tespit edilmişti. Düğün bittikten sonra evde 1994 doğumlu damat ve 2004 doğumlu gelini ekiplerimiz aldı. Sabah 6 ya kadar çalışmalarımız sürdü. Allaha şükür küçük yaşta olan kızımız devlet koruması altına alındı. Gerekli tedbirler alındı. Kızımızın sağlığı çok iyi. ilk aldığımızda bira şoktaydı, 13 yaşını bitirmiş 14 yaşına girmiş kızımız. Şuan gayet iyi inşallah daha da iyi olacak. "Öte yandan her iki aile hakkında başlatılan soruşturma da sürüyor.
Düğün Töreni Kız Çocuğu Harekete Geç Polis Ekipleri Devlet Koruması 

29 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı