12 ton 996 kilo uyuşturucu fabrika kazanında imha edildi - VAN

- Uyuşturucuların fabrikaya taşınması - Uyuşturucuların yakılması - Vali Zorluoğlu'nun imhayı izlemesi ve açıklaması12 ton 996 kilo uyuşturucu fabrika kazanında imha edildi - Van 'da güvenlik güçlerince çeşitli tarihlerde ele geçirilen 12 ton 996 kilo 166 gram eroin çimento fabrikası kazanında yakılarak imha edildi - Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu: - " Van 'da ve yurdumuzun tamamında alının önlemlerle uyuşturucuyla mücadele başarılı şekilde devam edecek. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu illetten mutlaka korumanın yollarını bulacağız"VAN (AA) - Van 'da güvenlik güçlerince çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen 12 ton 996 kilo 166 gram eroin imha edildi.Yetkili ve görevli mahkemelerce soruşturma ve kovuşturma aşamasında, TCK'nın 54/4, CMK'nın 256 ve 259. maddeleri ile 2313 sayılı "Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun"un 20/3'ncü maddeleri uyarınca müsaderesine karar verilen uyuşturucu maddeler, Van Adalet Sarayı'ndaki adli emanet bürosundan Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait kamyona yüklendi.Yoğun güvenlik önlemleri altında Edremit ilçesindeki çimento fabrikasına getirilen 12 ton 996 kilo 166 gram uyuşturucu ile 23 tablet uyuşturucu hap, 1100 derece sıcaklığındaki kazanlara atılarak imha edildi.Çimento Fabrikası'nda düzenlenen programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, uyuşturucu ile mücadelenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin öncelikli gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi.

Bu konuda kendilerine çok kararla talimatların geldiğini belirten Zorluoğlu, valilerin, güvenlik birimlerinin, savcıların büyük gayretleriyle uyuşturucuyla mücadele konusunda çok büyük başarılar elde edildiğini vurguladı.Zorluoğlu, Van 'da son iki yılda uyuşturucuyla mücadele konusunda çok başarılı çalışmalar yapıldığını, 2017'de 6 ton, 2018'de de şu ana kadar 6 tonu geçen eroin ele geçirildiğini belirterek, "Uyuşturucuyla mücadele sadece yakalamalardan ibaret değil. Aynı zamanda bütün kurumlarımızla valiliğimizin koordinasyonunda satışından, ticaretinden, kullanımına kadar, uyuşturucu müptelası olan gençlerimizin bu beladan kurtulmasıyla ilgili tedbirlerin alınmasına kadar bütün alanlarda mücadeleye gayret ediyoruz." dedi.
Van 'da gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin imhasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Zorluoğlu, şunları kaydetti:"Adli emanette bulunan yaklaşık 13 ton uyuşturucunun usulüne ve hukuka uygun şekilde imhasını gerçekleştirdik. Van 'da ve yurdumuzun tamamında alının önlemlerle uyuşturucuyla mücadele başarılı şekilde devam edecek. Gençlerimizi, çocuklarımızı bu illetten mutlaka korumanın yollarını bulacağız. Bu büyük mücadelede başarılı çalışmalara imza atan Emniyet ve Jandarma birimlerini, tüm kamu kurumlarını, Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve mahkemelerimizi kutluyorum."Programa Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, emniyet ve jandarma ekipleri katıldı.

Uyuşturucuyla Mücadele Uyuşturucu Uyuşturucu Madde Güvenlik Güçleri Çimento Fabrikası 

6 Kasım 2018 Salı günü yayınlandı