115 yaşındaki ninenin hac özlemi

Rihan Nene ile röp.
Kutsal Topraklar Kutsal Toprak Hac Kuraları Kayınvalide Şahit 

-Rihan Nene’nin namaz kılması
-Rihan Nene’nin geliniyle röportaj
-Rihan Nene’nin eşi Aziz Sevin ile röportaj
-Rihan Nene’nin gelininden kuran okuması
-Rihan Nene’nin torunlarını sevmesi
-Rihan Nene’nin penceren dışarıya bakması
-Rihan Nene’nin torunuyla röportaj
-Rihan Nene’nin dışarıya çıkması ve oğlundan gelecek haberi beklemesi
-Kimlik foto

( HAKKARİ - ÖZEL)- 9 senedir kurada ismi çıkmayan Rihan Nene, hacca gitmek için umudunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağladı HAKKARİ

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşayan 115 yaşındaki Rihan Nene, 9 yıldır hac kuralarında isminin çıkmamasına çok üzülürken, tek umudunu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağladı. İlçenin Beşevler Mahallesi’nde ikamet eden ve kimlikte 1904 doğumlu olan 7 çocuk annesi Rihan Sevin, 9 senedir hac kuralarında isminin çıkmaması üzerine yine de umudunu kaybetmedi. Özlem duyduğu hac görevini yerine getirmek için yetkililerden destek bekleyen Rihan Nene, kendisini uzanacak destek elini bekliyor. Her gün evinin penceresinin önünde oturarak, kendisine gelecek güzel haberi bekleyen Rihan Nine, umudunu koruyor. “Rüyamda 3 kez hacca gittiğimi gördüm” Tek isteğinin hacca gitmek olduğunu söyleyen Rihan Nene; “Allah şahit hacca gitmeyi çok istiyorum. Adımın kuradan çıkmasını çok istiyordum. Oğlumun beni götürüp getirmesini istiyorum. Eğer oğlum benimle gelmezse, kutsal topraklara gidip gelemem. Rüyamda gördüm, 3 kez hacca gidip gelmişim. Ancak 9 sendir ismim kuradan çıkmıyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı Kuradan isminin çıkmaması üzerine umudunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlayan Rihan Nene, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan beni hacca göndermesini ve bana yardımda bulunmasını çok istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan yana umutluyum. Allah’ın izniyle hacca gideceğim” ifadelerini kullandı. Rihan Sevin’in gelini Vahide Sevin ise, kayınvalidesinin 9 senedir isminin kuradan çıkmadığını belirterek, “Annem hac için ismini yazdı, ancak kuradan çıkmıyor. Her sene özlemle isminin çıkmasını bekliyor. Oğluyla beraber gitmeyi çok istiyor” diye konuştu.
Her gün pencere önünde güzel bir haber bekleyen Rihan Nene’nin eşi Aziz Sevin de, “Eşimin hacca gitmesini çok istiyorum. Kimlikte yaşı büyük yazılmış, ama gidebilir. Öyle elden ayaktan düşmemiş, zaten hacca gitmeyi çok istiyor. 2- 3 kez rüyasında hacca gittiğini söyledi” dedi.
Rihan Seven’in torunu Mensur Sevin ise; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan nenesinin hacca gönderilmesi için destek beklediğini söyleyerek, “Nenem çok üzülüyor. Tüm isteği, hacca gitmektir. Ölmeden hacca gitmeyi çok istiyor” şeklinde konuştu.
(MT-MSA-Y)
3 Ocak 2019 Perşembe günü yayınlandı