112'yi gereksiz arayanlara idari yaptırım uygulanacak

Müdürün açıklaması
Jandarma Teknoloji Polis İmdat Ağrı Merkez Çağrı Merkezi 

-112 çağrı merkezinden detaylar

( NİĞDE ) - NİĞDE

- Niğde 112 Çağrı Merkezini gereksiz yere arayanlara idari yaptırım uygulanacak. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İzzet Gebelek, gereksiz arayan 32 kişiye idari yaptırım kararı uygulayacaklarını söyledi.

2017 yılı içerisinde çağrı merkezine 636 bin 236 çağrı geldiğini belirten Gebelek şunları söyledi: “Çağrı merkezimizde 110 itfaiye çağrıları, 112 hızır acil çağrıları, 122 alo Afad çağrıları, 155 polis imdat 156 jandarma 177 Orman yangını çağrıları çağrı merkezimize gelmektedir. Bu çağrılar 2017 yılı içerisinde çağrı merkezimize 636 bin 236 çağrı geldi. Bunların 236 bin 873’ü gerekli arama olduğu gereksiz aramaların ise yüzde 62 oranında gerçekleştiği görülmektedir. İlimizde 13-17 eylül tarihleri arasında düzenlenen tarım fuarında bizde Niğde 112 acil çağrı merkezi olarak, yerimizi aldık. Bir hafta süre ile sahada olduk. Bu standımızın çok faydası olduğunu gözlemledik. Bizi arayan cevapsız çağrılar incelendiğinde, bunların başında çocuk aramaları, alkollü şahıslar, telefonu test eden vatandaşlarımız, bizleri meşgul etmektedir. Vatandaşlarımıza daha etkin bir hizmet edebilme amacıyla, 112 acil çağrı merkezini gereksiz yere meşgul eden, rahatsız eden, küfreden, kişilere gerekli idari yaptırım yapabilmek için 32 kişinin iletişim bilgilerini ve ip adreslerini bilgi iletişim ve teknoloji başkanlığına Ankara’ya bildirdik. Ankara’dan gelen bu cevaba göre bu 32 vatandaşa idari yaptırım kararı uygulayacağız"dedi.
Gebelek, " Bizlerin vatandaşlarımızdan en büyük isteğimiz şudur ki; bizlerin telefonları meşgul edildiğinde bir başkalarının can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir. Özellikle ailelerin çocukların eline telefon vermemeleri Telefon hattı olsun veya olmasın ip adresi ile 112 aranmaktadır. Bizler çağrı merkezimize gelen tüm aramalara cevap vermek zorundayız. Ama gelen çağrılara baktığınız zaman günde 10 defa tekrar arayan meşgul eden, 65 gün içinde 643 kez arayan insanlarımız oldu. Bu da devletimizin kamu kaynaklarının gereksiz yere israf edildiğini bir başka ihtiyacı olan vatandaşa ulaşamadığımız için insanların can ve mal güvenliği tehlikeye girmektedir “dedi.
(YE-AÖ-
25 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı