110 yaşındaki kadına doğum günü sürprizi

Yaşlı kadının görüntüsü
Yaşlı Kadın Doğum Günü Uzun Ömür Kayınvalide Kız Kardeş 

-Yaş pasta önünde oturması
-Torunu, çocukları ve torununun torunlarıyla görüntüsü
-Mumları üflemesi
-Yaşlı kadının yürümesi
-Oğlu Yakup Sönmez'in gelmesi
-Elinde baston ve gül ile yürümesi
-Annesi ile kavuşması
-Bir birlerine sarılmaları
-Duygusal anların yaşanması
-Genel ve detay görüntü
-Anne ile röp
-Damat ile röp

( ADANA -ÖZEL-HD)- Adana'da 11 çocuk, 37 torun, 71 torun çocuğu ve 4 torununun torunu olan 110 yaşındaki kadına ailesi üzerinde "110, iyi ki doğdun" yazılı yaş pasta getirerek doğum günü sürprizi yaptı- Yaşlı kadının 80 yaşındaki oğlu Yakup Sönmez, bir elinde baston diğer elinde güller ile annesinin doğum gününü kutlamaya geldi- Yaşlı kadının en büyük oğlu hayatını kaybederken yaşasa 90 yaşında olacaktı- Damadı Ziya Bulut yaşlı kadının sülalesini unutmamak için bir deftere not almış ADANA

- Adana'da 11 çocuk, 37 torun, 71 torun çocuğu ve 4 torununun torunu olan 110 yaşındaki kadına ailesi üzerinde "110, iyi ki doğdun" yazılı yaş pastayla doğum günü sürprizi yaptı. Selanik'ten 1900'lü yılların başında göç ederek Anadolu'ya yerleşen Rızvan ve Hatice çiftinin 1908 yılında dünyaya gelen kızı olan Münevver Sönmez (110) 1928 yılında Ahmet Sönmez ile evlendi. Sönmez çiftinin bu evlilikten 11 çocuğu dünyaya geldi. Ahmet Sönmez 1979 yılında 69 yaşında hayatını kaybetti. Bu süreçte Münevver Sönmez'in 11 çocuğunun yanı sıra 7 gelin, 4 damadı, 37 torunu, 71 torununun çocuğu ve 4 torununun torunu dünyaya geldi. Sönmez'in çocuklarından 2'si gelinlerinden ise 3'ü hayatını kaybetti. En büyük oğlu yaşasaydı bugün 90 yaşında olacaktı. 110. yaş sürprizi 110. yaşına giren Münevver Sönmez, çoğu insanın göremeyeceği torununun torununu bile görme imkanı buldu. Torununun torunu, torunları ve çocukları da ninelerine 110. yaş günü sürprizi hazırladı. Pasta yaptırıp üzerine "110 iyi ki doğdun" yazdıran Sönmez'in ailesi doğum günü sürprizi yaptı. Münevver Sönmez, hayatında ilk kez doğum günü kutladığını çocuklarının bile doğum gününü hiç kutlamadığını belirterek, "Çok mutlu oldum böyle bir sürpriz yaptıkları için. İlk kez doğum günü kutluyorum. Ben 110 yaşıma girdim. Bunu ne bulursam yiyorum ona borçluyum sanırım. Hala ayaktayım" dedi.
80 yaşındaki bastonlu oğlundan gül sürprizi Bu arada Münevver Sönmez'in hayattaki en yaşlı oğlu 80 yaşındaki Yakup Sönmez'de annesine sürpriz yaptı. Doğum günü için gül alan oğul Sönmez bir elinde baston bir elinde gül ile güçlükle yürüyerek annesine doğru gelip doğum gününü kutladı. Bu sırada anne Sönmez oğluna sarılınca duygusal anlar yaşandı. "Sayıları aklımızda tutamıyoruz deftere yazdık" Damadı Ziya Bulut ise kayınvalidesinin çok yaşlı olduğunu kız kardeşinin de geçen yıl 102 yaşında öldüğünü belirterek, "Kayınvalidemin 11 çocuk, 7 damat, 4 gelini var. Torunlarını ise sayamıyorum. Bunun için deftere kim kimdir tek tek not aldım. Ancak oradan bakıp söyleyebiliyorum. Allah ona uzun ömür versin" dedi.
Daha sonra yaşlı kadın yaş pasta üzerine dikilen mumları söndürerek 110. yaşına girdi. Torunları ve çocukları onu tebrik etti.
Uzun Ömür Hakkında
Alanında uzman konuklarla sağlık ve hayata dair her şey bu programda konuşulacak... Kilo problemlerinden kalp hastalıklarına, hayatın zorluklarıyla başa çıkabilme yollarına ve birçok hastalığın teşhis ve tedavi yöntemlerini ekranlara getiriyor olacak…...
devamı
18 Nisan 2018 Çarşamba günü yayınlandı