- 1 Milyon Suriyeliye İftar

Yemek yapımı detaylar
İç Savaş İftar Yemeği Muhalifler İdlib Çadır Kent 

-Dağıtımdan detaylar
-Selim Tosun ile röp
-
-
-ULAŞIM: KAFE'DEN GEÇİLİYOR

( İDLİB ) - 1 milyon Suriyeliye iftar İDLİB

- İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye'de Ramazan ayının ilk 20 gününde 1 milyon Suriyeli sivile iftar yemeği dağıttı.
İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, ülkenin İdlib, Hama, Halep ve Lazkiye illeri kırsallarındaki köylerde ve çadır kentlerde yaşayan ailelere her gün 50 bin kişilik iftar yemeği dağıttıklarını söyledi.

Suriye'de Ramazan yardım çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini belirten Tosun, "Suriye içerisinde muhaliflerin kontrol ettiği alanların tamamında yardım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ramazan ayının gelmesiyle iftar yemeği ikramlarına da ağırlık verdik. Mutfak ve mobil aş evlerimizde pişirdiğimiz 50 bin kişilik sıcak yemeği her gün İdlib, Hama, Halep ve Lazkiye illerinin kırsal kesimlerinde bulunan ailelere ulaştırıyoruz. Ramazan ayının geride bıraktığımız ilk 20 gününde ise toplam 1 milyon Suriyeli sivile iftar yemeği dağıtmış olduk" diye konuştu.
İHH, Suriyeli savaş mağduru ailelere Ramazan ayı içerisinde iftar yemeğinin yanı sıra sıcak ekmek, gıda paketi ve giyim desteği de sağlıyor.
5 Haziran 2018 Salı günü yayınlandı