Yeni Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan karara göre, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay oldu.Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararla Yeni Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Abdullah Atay'ın özgeçmişi şöyle:
Yüksek Askeri Şura Alay Komutanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı Kara Harp Okulu Jandarma Genel Komutanı 


' Orgeneral Abdullah Atay 1949 yılında Çorum'da doğdu. 1970 yılında Kara Harp Okulu ' ndan, 1971 yılında piyade okulundan mezun oldu. 1979 yılına kadar Kara Kuvvetler Komutanlığı ' na bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Korgeneral Atay, 1981 yılında Kara Harp Akademisi ' nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; 3'üncü piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı ' nda Karargah Subaylığı, 1'inci Mekanize Tugay Komutanlığı Lojistik Şube Müdürlüğü, NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Daire Plan ve Harekat Şube ' de Karargah Subaylığı, Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanlığı ' nda Karargah Subaylığı, Mons/Belçika'da Avrupa Müttefik Komutanlığı Reaksiyon Kuvveti Planlama Karargahı (arfps) Kara Şube Müdürlüğü ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı 2'nci Özel Kuvvet Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1997 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 2'nci Komando Tugay Komutanlığı ve 14'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunmuş, 2001 yılında Tümgeneralliğe terfi etti.. Tümgeneral rütbesi ile Larissa/Yunanistan'da Güney Müşterek Merkez Karargahı (Jhq Southcentre) Kurmay Başkanlığı, 3'üncü Kolordu Komutan Yardımcısı ve 52'nci Zırhlı Tümen Komutanlığı ile Silahlı Kuvvetler Akademisi Komutanlığı görevlerini yürütmüş, 2006 yılında Korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Madrid/İspanya'da Kara Unsur Komutanlığı (cc land) Komutan Yardımcılığı, Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı ve Denetleme Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2011 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etmiş ve Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı. Bayan Mürvet Atay ile evli olan Orgeneral Abdullah Atay'ın iki çocuğu vardır. İngilizce bilmektedir. '
6 Ağustos 2014 Çarşamba günü yayınlandı