Yeni Ekonomi Programı - Hasan Ali Cesur - İSTANBUL

- ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur'un açıklamalarıYeni Ekonomi Programı - ASKON Genel Başkanı Hasan Ali Cesur: - "Yeni Ekonomi Programı dengeleme, disiplin ve değişimi temel alan, piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden hareketle gerçekçi, şeffaf ve tutarlı bir program olmuş" - "İnşallah belirlenen bu yol haritası uygulamada da başarılı olur ve ekonomik yönden arzulanan normalleşmeye kısa bir süre içerinde kavuşuruz"İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, "Yeni Ekonomi Programı dengeleme, disiplin ve değişimi temel alan, piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden hareketle gerçekçi, şeffaf ve tutarlı bir program olmuş." ifadelerini kullandı.Cesur, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Dengelenme, Değişim ve Disiplin" sloganıyla hazırlanan Yeni Ekonomi Programı'nı (2019 - 2021) açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.YEP'in reel piyasasıyı da göz önünde bulundurarak uygulanabilir bir program olarak hazırlandığını gördüklerini aktaran Cesur, büyüme hedefi ve hızı ile istihdamın piyasanın beklentisinde ve makul olduğunu söyledi.

Cesur, mali disiplinin de önemli olduğunu vurgulayarak, "Piyasanın bunu olumlu ve pozitif karşılacağı, bizi moral ve motivasyon olarak yükselteceği kanaatindeyim. İnşallah el birliğiyle bu sıkıntıyı aşacağız." dedi.
- "Arzulanan normalleşmeye kısa bir süre içerinde kavuşuruz"Cesur, yazılı açıklamasında ise iş dünyası olarak özellikle bazı beklentilerine cevap niteliğinde bir programın açıklanmasını beklediklerini aktararak, "Nitekim Yeni Ekonomi Programı dengeleme, disiplin ve değişimi temel alan, piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden hareketle gerçekçi, şeffaf ve tutarlı bir program olmuş. İnşallah belirlenen bu yol haritası uygulamada da başarılı olur ve ekonomik yönden arzulanan normalleşmeye kısa bir süre içerinde kavuşuruz." ifadelerini kullandı.Cesur, şu değerlendirmede bulundu:"İş dünyası olarak finansal ve fiyat istikrarı noktasında yeni bir yapılanmaya yeni programa ihtiyaç duyuyorduk. Ha keza büyüme devam ederken enflasyon sorunu da baş gösterdi. Bu konuda da tasarruf politikalarının devreye girerek enflasyonu tek hanelere indirecek tedbir beklentisi içerisindeydik. Ve yine en büyük sorunlarımızdan cari açık konusunda katma değeri yüksek yerli ürünlere sahip olmamız gerçeği idi.Bütün bunlara cevap aradığımız bir program bekledik. Yeni Ekonomi Programı'nda bu gerçeklerle yüzleşildiğini gördük. Tasarruf tedbirleri ile enflasyonun tek hanelere indirilerek 2021 itibarıyla yüzde altıya çekilecek olması, Kamu Maliyesi ve Dönüşüm ve Değişim Ofisi ile tasarruf ve gelir dönüşüm programının uygulanacak olması, merkezi bütçe açığının yüzde ikilerin altına çekilmesi, Türkiye Finansal Hizmetler Kurulu'nun kurularak finansal hizmetlerin bir düzen altına alınacak olması disiplinli bir finans yönetimini ve tasarrufu beraberinde getirecektir."Bu süreçte piyasaların eskiye oranla daha rahat hareket edemeyeceğini fakat olumsuz senaryoların da önüne geçileceğini belirten Cesur, "Yeni ekonomi programı bir nevi dengeleme, disiplin ve değişimi temel alan, piyasa ekonomisinin temel prensiplerinden hareketle gerçekçi, şeffaf ve tutarlı bir program olmuş. İnşallah belirlen bu yol haritası uygulamada da başarılı olur ve ekonomik yönden arzulanan normalleşmeye kısa bir süre içerinde kavuşuruz." yorumunu yaptı.
Bütçe Açığı Cari Açık Yol Haritası Yazılı Açıklama İş Dünyası 

20 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı