TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: 'Türkiye'nin Gastronomi Haritasını çıkarıyoruz, turlar hazırlıyoruz' - İSTANBUL

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: "Türkiye'nin Gastronomi Haritasını çıkarıyoruz, turlar hazırlıyoruz" - İSTANBUL - TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın AA Finans Masası'na açıklamalarıTÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, göreve gelir gelmez gastronomi ile ilgili bir proje üzerine çalışmaya başladıklarını anlatarak, "Bir üniversitemizle birlikte Türkiye'nin Gastronomi Haritasını çıkarıyoruz. Bu var mıydı? Aslında vardı. Değişik bölgelerde yörelerde yapılmış çalışmalar vardı. Biz daha derli toplu vaziyette, Türkiye'de nerede, ne yenir? Her yer ayrı bir cevher. Türkiye'nin Gastronomi Haritasını çıkarıyoruz ve yolunu çiziyoruz. Bunlarla ilgili turlar hazırlıyoruz. Fuar sezonu kışın, kışa tanıtım için yetiştireceğiz." dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un turizm sektöründe her konuya vakıf olmasının önemine değinen Bağlıkaya, bakanlığa sektörden bir ismin getirilmesinin zaman kaybını önlediğini ve etkin kararların alınmasında pozitif katkı sağlayacağını belirtti.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanlığı'na geldikten sonra yapılan çalışmalara işaret eden Bağlıkaya, yapısal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını, yönetmelik çıkardıklarını, iç yapılanma sürecini tamamladıklarını, bölge temsilci seçimlerinin yapıldığını, sahte sitelerle ilgili dijital denetleme sistemini devreye soktuklarını anlattı.Dijital denetleme sistemi hakkında bilgi veren Bağlıkaya, "Seyahat acentalarının web sitelerine girildiğinde TÜRSAB'ın logosu olacak. O logoya tıklandığı zaman acentanın gerçek olup olmadığı bizim sitemize bağlanarak gözükecek. Bunu kopyalama imkanı şu an yok. Çok önemli bir aşamaya geçtik. Vatandaşları mağdur eden bir durum vardı. Bayramdan önce çok şikayetler oldu. Bunun önüne geçtik. Bundan sonra dijital denetleme sistemiyle acentanın yasal olup olmadığıyla ilgili bilgi sahibi olunabilecek." diye konuştu.

Ayetler Tron Astronomi Logos Aritas 

13 Ağustos 2018 Pazartesi günü yayınlandı