Türkiye İle Kosova Arasında Ticaret Anlaşması İmzalanacak

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila, önümüzdeki günlerde Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalayacaklarını söyledi.
Kosova Kosova Başbakan Yardımcısı Avrupa Birliği Serbest Ticaret Anlaşması 


Rumelili Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (RUMELİSİAD) ev sahipliğinde Bursa Hilton Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Kosova Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Sanayi Bakanı Mimoza Kusari Lila, Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cuneyd Ustaibo, Ticaret Sanayi Bakanlığı Genel Sekreteri Elijana Naka, Politik Danışman Florent Bakiya katıldı.

KOSAVA GELECEĞİN BURSA'SI OLACAK

Tükiye'nin Kosova'ya çok yardım ettiğini belirten Kosova Başbakan Yardımcısı ve Ticaret Sanayi Bakanı Lisa, ' Şimdi kötü zamanları unuttuk gelecek için çalışıyoruz. Kosovalılar özgür ve çalışmaya ihtiyaçları var. Benim düşüncem en kolay çalışabilecek kişiler Bursalılardan olabilir. Bursa benim Kosova'yı görmek istediğim şehirdir. Kosova'nın geleceği Bursa gibi olacaktır. Hedefimiz budur. Bunu sizinle gerçekleştireceğimize inanıyorum. Kosova'da şuanda çalışılıyor ve Kosova değişmeye devam ediyor ' dedi.

' BURSA'DAKİ İŞADAMLARINI KOSAVA'YA YATIRIM YAPMAYA DAVET EDİYORUZ '

Kosova kökenli Bursa'daki işadamlarına seslenen Lila, ' Gelecekte Kosova'nın gelişimini Bursa gibi görmek istiyoruz. Sizin için Kosova vatan Bursa vatan. Yeni bir kanunla Kosova'da yeni sanayi bölgelerinin kurulmasına izin verdik. Kosova'da vergilerde daha düşük olması için çalışma yapılıyor. Kosova küçük bir ülke olmasına rağmen potansiyeli yüksek. Burada üretim yapıp ihracatı Avrupa'ya yapabilirsiniz. Avrupa Birliği'ne Kosova'dan gümrüksüz mal ihraç edilebilir. Türkiye ile gelecekte bir anlaşma yapacağız. Bizim mallarımızı korumak amacıyla bir imza atılacak. Serbest Ticaret anlaşmasını imzalayacağız. Son zamanlarda Kosova'da üretim için şartlar daha iyi hale gelmektedir. Türkiye'deki işadamlarını Kosava'ya yatırım yapmaya davet ediyorum. İşadamlarına elimizden gelen yardımı yapacağız ' diye konuştu.

16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı