Türkiye-Afrika Ekonomi Forumu başladı - MÜSİAD Genel Başkanı Kaan - KONYA

- Foruma katılanlardan görüntüler - MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın konuşmasıTürkiye - Afrika Ekonomi Forumu başladı - MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: - "Türkiye vatandaşı olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz, yalnızca Afrika'nın kaynaklarıyla, yer altı ya da yer üstü zenginlikleriyle ilgilenmiyoruz. Kıtanın insanıyla gönül bağı kurmanın, büyüyeceksek de birlikte büyümenin, beraber kalkınmanın peşindeyiz"KONYA (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Türkiye vatandaşı olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz, 'Yalnızca Afrika'nın kaynaklarıyla, yer altı ya da yer üstü zenginlikleriyle ilgilenmiyoruz. Kıtanın insanıyla gönül bağı kurmanın, büyüyeceksek de birlikte büyümenin, beraber kalkınmanın peşindeyiz." dedi.
Kaan, Konya 'da bir otelde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da katılımıyla düzenlenen Türkiye - Afrika Ekonomi Forumu'nda, 33 Afrika ülkesinden büyükelçi ve 200'ün üzerinde iş adamının programa iştirak ettiğini belirtti.
Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerinin her zaman dengeli ve ilkeli bir çizgide sürdüğünü anlatan Kaan, halklar arasındaki güçlü gönül bağının ilişkilere de yansıdığını vurguladı. - "Bizim Afrika ile aramızda kardeşlik hukuku var"Kaan, son 10 yılda ilişkilerin sağlam ve sürdürülebilir bir zemine oturtulması amacıyla ülke temsilcilerinin sık sık bir araya geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:"İş dünyası olarak bizler ticari adımlar atmaya yönelik çalışırken, diplomatik ve siyasi hamlelerle de, yeni yollar ve yöntemler aranmaktadır. Bunu, yalnız bir ticari amaçla ya da farklı menfaatler gereği yapmadığımızı, Afrikalı kardeşlerimizin yürekten hissettiğini biliyoruz. Karşılıklı niyetlerimizden bu kadar emin olduğumuz için bugün rahatlıkla birbirimize 'kardeşim' diyebiliyoruz. Çünkü, bizim Afrika ile aramızda kardeşlik hukuku var. Türkiye vatandaşı olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz, yalnızca Afrika'nın kaynaklarıyla, yer altı ya da yer üstü zenginlikleriyle ilgilenmiyoruz. Kıtanın insanıyla gönül bağı kurmanın, büyüyeceksek de birlikte büyümenin, beraber kalkınmanın peşindeyiz. Dolayısıyla bütün bu girişimlerimizin altında yatan sebep de budur."MÜSİAD'ın 2018'i "Afrika yılı" ilan ettiğini anımsatan Kaan, bu yıl sonunda toplam 30 Afrika ülkesinde faaliyette olmayı hedeflediklerini aktardı.Foruma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka ile 33 Afrika ülkesinden büyükelçiler ve iş adamları katıldı.
Program, "Afrika ve Türkiye'de Yatırım ve Ticaret Fırsatları" ile "Afrika ve Türkiye Arasında Ticaret Finansmanı ve Yatırım Hukuku" başlığında düzenlenen panelle sürüyor.Yarın sona erecek etkinlik kapsamında, yüz yüze görüşmelerle Türk yatırımcılar ile Afrika ticaret temsilcileri bir araya geliyor.
Diplomat Büyükelçiler Bolat Yatırımcı Yüz Yüze 

9 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı