Türkiye 9. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi - ANTALYA

- TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel'in konuşması - İstanbul Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer'in konuşmasıTürkiye 9. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi - TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Yüksel: - "Sektörde üretim ölçeğinin artırılması, verimliliğin artmasını sağlayacağı gibi rezerv kaybı ve çevre tahribatı gibi olumsuz durumların da ortadan kalkmasını sağlayacaktır"ANTALYA (AA) - , sektörde üretim ölçeğinin artırılması, verimliliğin artmasını sağlayacağı gibi rezerv kaybı ve çevre tahribatı gibi olumsuz durumların da ortadan kalkmasını sağlayacağını bildirdi.Yüksel, TMMOB tarafından Serik ilçesindeki bir otelde düzenlenen Türkiye 9. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi'nde, Türkiye'nin dünya doğal taş rezervlerinin önemli bir kısmına sahip olduğunu söyledi.

Bu rezervler içinde 657'ye varan renk ve dokuda mermer çeşidi yer aldığını aktaran Yüksel, sektörde yaklaşık bin 500 doğal taş ocağı, 2 bin civarında fabrika, 9 bin atölyenin faaliyet gösterdiğini belirtti.
Yüksel, sektörün gelişimi bakımından en önemli sorunun üretim ölçeğine ilişkin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:"Sektörün ağırlıklı olarak küçük ölçekli üreticilerden oluşan yapısı eşitsiz üretim miktarlarının, eşitsiz bir rekabet içinde gerçekleştirilmesine neden olmaktadır. Bu durum maliyetlerin artmasına, rezerv kaybına ve çevre tahribatına yol açarken madencilik faaliyetlerinin de kamuoyu önünde olumsuz tartışılmasına neden olmaktadır. Sektörde üretim ölçeğinin artırılması verimliliğin artmasını sağlayacağı gibi rezerv kaybı ve çevre tahribatı gibi olumsuz durumların da ortadan kalkmasını sağlayacaktır."İstanbul Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer ise doğal taşın maden ihracatındaki rolünün çok büyük olduğunu söyledi.


Fabrika İhracat Batın Erimli Taş Ocağı 

14 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı