Somali Ticaret Bakanından Çağrı

Somali Ticaret Bakanı Muhammed Keynan, Türk işadamlarını ülkesine yatırım yapmaya davet etti. Keynan, Somali'ye yapılacak yatırımın Afrika'nın diğer ülkelerine de kapı açacağını dile getirdi.
Afrika Somali İşadamları Hükümet 


Cihan Haber Ajansı(Cihan)'a konuşan Keynan, Somali'nin ticaret maksadıyla Afrika'ya açılmak isteyenler için önemli bir konumda bulunduğunu dile getirdi. Somali'nin denize en uzun sınırı olan Afrika ülkesi olduğuna işaret eden Bakan Keynan, ' Somali kolay ulaşılabilecek bir ülke. Denize en uzun sahili olan tek Afrika ülkesi. Burada yatırım yapanlar başka ülkelere daha kolay mal gönderebilecek. Veya gerekli ürünü daha kolay ithal edebilecek. Bulunduğumuz coğrafik konum bu açıdan yatırımcılara önemli kolaylıklar sağlıyor. ' dedi

TÜRKİYE İLE DAHA İŞİN BAŞINDAYIZ

Türkiye ile başlayan işbirliğinde daha yolun başında olduklarına dikkat çeken Bakan Keynan ' Türkiye ile Somali arasında başlayan diyalog daha güzel gelişmelerin başlangıcı. İki ülkeyi gelecekte daha güzel işbirlikler beklemekte. ' diye konuştu.
20 yılı aşkındır ülkelerinin iç savaş pençesinde olduğunu hatırlatan Somali Ticaret Bakan, bu durumun gelişme ve kalkınma adına önlerinde büyük bir engel teşkil ettiğini belirtti. Somali'nin uzun bir aradan sonra ilk defa Türkiye ile bu denli kapsamlı temasa geçtiğine işaret eden Bakan Keynan bunun ülkelerinin daha kısa sürede kendi ayağı üzerinde durmasına önemli katkı sağlayacağına vurgu yaptı. Bakan Keynan ' Somali'de ilk defa açılan Türk-Somali İşadamları Derneği ise iki ülke arasındaki işbirliğini daha da canlandıracak. Gelecek adına yeni diyalog zeminlerini teşkil edecek. ' değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE ZOR SÜREÇTE YANIMIZDA OLDU

Türkiye ve Türk halkını, bulundukları en zorlu süreçte yanlarında bulduklarını ifade eden Keynan, bunu da hiçbir zaman unutmayacaklarını aktardı. Bakan Keynan ' Bu konuda Somali halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz. Mağdur durumdaki insanlarımıza sahip çıkıyorsunuz. Dinen tarihten gelen kardeş devletimizsiniz. Halkımız, Türk halkının bu iyiliğini unutmayacaktır. ' İfadelerini kullandı.

KAPILAR YATIRIMLAR İÇİN AÇIK

Kanunlarında yatırımcılar için kolaylık sağlayan yasalar olduğunu da hatırlatan Bakan Keynan, bu yasaların yabancı girişimcilere daha kolay şartlarda yatırım yapma imkanı sağladığını kaydetti. Hükümet olarak da yatırımcılara gereken desteği sağlamaya çalıştıklarını belirten Bakan Keynan, ' Kapılarımız her zaman yatırımcılara açık. Türk yatırıcılarını Somali'yi kendi ülkeleri gibi bilmeleri istiyoruz. ' dedi.
20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı