'Komşuların' Sevgililer Günü hediyesi - EDİRNE

"Komşuların" Sevgililer Günü hediyesi - EDİRNE - Dernek Başkanı Saniş'in roportajı - Çarşılardan detay - Yunan ve Bulgar turistler, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde hediyelerini kentteki kapalı çarşılardan almayı tercih ediyor - Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Sanış: - "İğneden ipliğe, bütün ihtiyaçlarını burada bulabiliyorlar. Balkanlar'daki sevgiliye hediye Edirne 'den gidiyor diyebiliriz. İç piyasada Sevgililer Günü durgun geçse de bu açığı Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen ziyaretçilerle kapatıyoruz"EDİRNE (AA) - Edirne sınırına yakın yerleşim yerlerinde oturan Yunanistan ve Bulgaristan halkı, "Sevgililer Günü" armağanlarını Edirne 'den almayı tercih ediyor.Türk mallarının kaliteli oluşu ve kur farkı nedeniyle komşu ülke vatandaşları hediyelik alış verişleri için Edirne 'yi seçiyor.Yılbaşı, Paskalya gibi özel günlerinde de kentteki esnaftan alışveriş yapan turistler, Sevgililer Günü'nde de Edirne 'de ekonomide hareketlilik yaşatıyor. Komşu ülke vatandaşlarının hediyelik olarak en çok ziynet eşyası ve kıyafet aldıkları gözlendi. Edirne 'deki tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunan ve Bulgar turistlerin yılbaşında kutladıkları Paskalya'dan sonra en önem verdiği günlerden birinin Sevgililer Günü olduğunu söyledi.

Özellikle Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen ziyaretçilerin alışverişlerini tarihi çarşılardan ve kentteki esnaftan yaptığı anlatan Sanış, "İğneden ipliğe, bütün ihtiyaçlarını burada bulabiliyorlar. Balkanlar'daki sevgiliye hediye Edirne 'den gidiyor, diyebiliriz. İç piyasada Sevgililer Günü durgun geçse de bu açığı Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen ziyaretçilerle kapatıyoruz. Hafta sonu yine yoğunluk vardı ve bugün Sevgililer Günü olduğu için özel turlar düzenlendi alıveriş kapsamında. Biz de elimizden geldiği kadar onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Döviz kurunun artması ile Edirne onlara cazip geliyor. Ayrıca sınırdan içeri girdiğimiz 200 - 250 kilometrelik alanda en büyük yer Edirne . Her türlü ihtiyaçlarını buradan karşılıyorlar." diye konuştu.
Tarihi çarşıda kuyumculuk yapan Erkan Güler de 14 Şubat dolayısıyla çarşıda hareketlilik yaşandığını ifade etti.
Yunanistan ve Bulgaristan'dan Edirne 'ye yoğun şekilde ziyaretçi geldiğini aktaran Güler, "Sevgililer Günü dolayısıyla özellikle tek taş ve beş taş yüzük ile kolye alıyorlar. Yunan ve Bulgar müşterilerimiz de bu güne önem veriyorlar." dedi.
Tarihi çarşı esnafı Tuna Budak, döviz kurunun yüksek olması nedeniyle turistlerin Edirne 'den alışveriş yapmaya devam ettiğini ifade etti.
Özellikle Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen turistlerin tarihi çarşıyı tercih ettiğini söyleyen Budak, şunları söyledi:"Biz de onlara layık olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Her hafta ayrı ürün ve model getiriyoruz. Güzel bir şekilde onlara hizmet ediyoruz. Çarşımız hafta sonları daha hareketli oluyor ancak 14 Şubat hareketliliği de yaşanıyor. Yılbaşı ve 14 Şubat gibi günler çarşımızın ekstra günleridir."
Alışveriş Döviz Kuru Ziynet Eşyası Ziyaretçiler Kapalı Çarşı 

14 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı