Kadın Girişimci kümesini büyütmek için destek bekliyor

Duygu Ağzıkara’nın kümeslerin bulunduğu kapıyı açması
Dera Yumurta Organik Yumurta Süs Tavuğu Hayvan 

-Tavuklara yem hazırlaması
-Tavukların eliyle beslemesi
-Çeşitli tavuk ırklarından detaylar
-Kümeste tavuğun yemlenmesi
-Komşusunun tavuğu kümese atması
-Çeşitli tavuk ırklarından detaylar
-Kuluçkadan çıkan civcivler
-Tavukları severek yem veren Emine ve Ecrin Ağzıkara
-Çeşitli tavuk ırklarından detaylar
-Kümeslerden genel görüntü
-Duygu Ağzıkara’nın yumurta toplaması
-Duygu Ağzıkara’nın röportajı
-Eşi Sait Ağzıkara’nın röportajı
-Ecrin Ağzıkara’nın röportajı

( OSMANİYE ) - (SABAHA)- Başaramazsın diyenlere kulak asmadı gelin gittiği köy halkına örnek oldu- Osmaniye’nin Kumarlı Köyünde yaşayan Duygu Ağzıkara (27) evlerinin yumurta ihtiyacını karşılamak amacıyla beslemeye başladığı tavukların sayısını artırarak hem ev ekonomisi katkı sağladı hem de köy halkına örnek oldu. OSMANİYE

- Osmaniye’nin Kumarlı Köyünde yaşayan Duygu Ağzıkara (27) evlerinin yumurta ihtiyacını karşılamak amacıyla beslemeye başladığı tavukların sayısını artırarak hem ev ekonomisi katkı sağladı hem de köy halkına örnek oldu. 10 yıl önce Osmaniye’den Kumarlı köyüne gelin olarak giden iki çocuk annesi olan Duygu Ağzıkara 2014 yılında ikinci kızını dünyaya getirmesinin ardından organik yumurta satışı ile ev ekonomisine katkıda bulunma kararının ardından tavukların kümesinin inşasında kendisinin çalıştığını ifade etti.
Duygu Ağzıkara “işçi olan eşimin zaman zaman yaşadığı dönemlerde iş sıkıntısı yaşıyor. Ekonomime katkıda bulunsun istedim. Gerçektende öyle oldu. Zorda olduğumuz durumlarda bize katkısı büyük. Girişimcilik ve kendi paranı kazanma çok güzel bir şey. Benim tavsiyem oturmasınlar kendileri de böyle iş kurabilirler, ben burayı yeri geldi kendi ellerimle ördüm, kendim tavuklarıma baktım, kendim baktım herkes yapabilir ben yapıyorsam” dedi.
5 sene sen önce tavuk yetirme kararı aldığında çevrede bulunanların boşuna uğraşıyorsun boşuna masraf yapıyorsun diyerek tepki göstermesine kulak vermeyen genç girişimci kümesine Asya’dan Avrupa’ya dünya genelinde bulunan çeşitli tavuk ırklarına dahil ederek bölgede ilklere imza atan isimler arasında yer aldı. Ağzıkara “Çevrem bana olmaz, yapma, nereye kadar para harcayacaksın bu işe dediler ama sonuçta çok güzel oldu, alakası oldu. Şimdi onlarda takdir ediyorlar. Onlarda beğeniyor ve onlarda yapmak istiyorlar. Tavuk Federasyonuna üye olan arkadaşlarımız var. Yurt dışından bilezikli güzel orijinal ırkları getiriyorlar. Bizde o arkadaşlarımızdan alıyoruz kendi kuluçka makinemizde çıkartım büyüktüm besledim. Baktım bugüne getirdim. 5-6 civarından normal kümes hayvanı vardı. Biz yumurta sektörüne girince tavuklarımız sayısını çoğalttık 50-60 civarı tavuklarımız var. Onların yumurtaları pazarlıyoruz. Yumurtalarımızın organik olması nedeniyle merkezde faaliyet gösteren işletmelere de toptan olarak satışını yapıyoruz. Ayrıca farklı ırklardan 60 civarı da süs tavuğumuz var. Tavuklarımızın sayısının artırmak ve kümesimi büyütmek için devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Örnek girişimci Duygu Ağzıkara’nın eşi Sait Ağzıkara (32) eşinin çevreden gelen olumsuz tepkilere umursamadığımı ifade ederek “ eşim dedi ki bu işi yapalım ekonomimize destek olur diyerek. Elimizden geldiğince el ele yapmaya çalışıyoruz. Yapma dediler. Eşim dedi ki ben yapacağım dedi ve başardı” Tavukları severek yem veren Emine ve Ecrin Ağzıkara ise hem neşeli dakikalar geçiriyorlar hem de annelerine yardım ediyorlar. Evin en küçüğü Ecrin Ağzıkara ise “tavuklara oy topluyorum, onları çok seviyorum” dedi.
(RSL -
14 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı