İŞ-KUR’a başvurmak isteyen vatandaşlar kalabalık oluşturdu

Kalabalıktan genel ve detay görüntü
Temizlik İşçisi İşsizlik Yaş Sınırı Alabalık İlginç Görüntü 

-Sıra bekleyen vatandaşlar ile röportaj
-Mülakatın yapıldığı binadan genel ve detay görüntü

( KASTAMONU ) KASTAMONU

- Kastamonu’da İŞKUR’un Toplum Yararına Programı kapsamında 2018-2019 öğretim yılında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı resmi okulların bakım, onarım ve temizlik işlerinde istihdam edilecek olan 600 kişi için mülakat sınavları il merkezinde ve ilçelerde gerçekleştirildi.
242 kişilik kadro için bin 782 kişi başvuru yaptı. Mülakat sınavına girmeye hak kazananlar sabah saatlerinde Kastamonu Halk Eğitim Merkezi önünde bir araya gelerek kalabalık oluşturdu. Akşam saatlerine kadar sürecek olan mülakat sınavından dolayı meydanda bekleyen adaylar ilginç görüntüler oluşturdu. İş başvurusu için sıra bekleyen Şükrü Yazıcı, “Vallahi sabah saat yediden beri bekliyoruz işe girmek için yani çalışmak istiyoruz. Şunu söyleyeyim sizede devletimizden güvence gibi bir şey bekliyoruz bu iş için ben 3 seneden beri çalışıyorum. Devletimizden bir destek bekliyorum. İŞKUR’dan temizlik işçisi alımı için bekliyorum. Bugün çok kalabalık” dedi.
“Sabahın sekizinden beri buradayım” Tekrar çalışmak isteyen 53 yaşındaki Şükran Karabacak ise “Sabahın sekizinden beri buradayım. Mecburum çalışmak için. Eşim hasta, bir bağkur emekliliğim var. Evim kira kendim hastayım. İlaçlar ile vaktimizi geçiriyoruz. Yaşım 53 onun için başvurmak istedim. Bundan önce yıl çalıştım, çok güzel çalıştım. Tekrar çalışmak istiyorum. Hakkınca çalıştım” şeklinde konuştu.
Engelli Ramazan Dolapçı’da “Normal olarak engelli için 36 kişi başvurduk. 4 kişi alınacakmış duyduğuma göre devletimizin destek bekliyoruz. 4 kişiden biri olmak istiyorum tabi şansımız tutarsa sabah sekizden beri bekliyoruz” ifadelerini kullandı. “İşsizlikten kafayı yiyeceğim” İşsizlikten güldüğünü söyleyen Ümit Cin, “Vallahi yedi buçuktan beri burada bekliyorum. Vallahi işsizlikten kafayı yiyeceğim. Olan ve olmayan her şeye gülüyorum. İşsizlikten gülüyorum yani boş boş kaldım. Hastayım zaten haplarla geziyorum” diye konuştu.
“Yaş sınırının düşürülmesini istiyoruz” Beraber mülakata gelen Zahide Gökoğlu ve Mürüvvet Avcı, ise “Sabah saat sekiz buçuktan beri bekliyoruz. Temizlikte çalıştım ama sigortam olmadığı için emekli olamıyoruz. Yaş sınırının düşürülmesini istiyoruz. Primimi dolduramıyorum, yaş sınırı olduğundan dolayı alamıyoruz diyorlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bir yol göstermesini istiyorum. Primimimizi dolduramıyoruz. 3 seneye ihtiyacımız var” dedi.
(DH-
20 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı