İHRACATIN PARLAYANLARI - 6 ülkede üretiyor 96 ülkeye ihraç ediyor - BALIKESİR



: - Fabrikadan genel görüntü - Sunta üretiminden detaylar - Kastamonu Entegre'nin Balıkesir Fabrika Direktörü Hüsnü Çelen ile ropörtajİHRACATIN PARLAYANLARI - 6 ülkede üretiyor 96 ülkeye ihraç ediyor - Türkiye'de 6 ilde, yurt dışında ise 5 ülkede tesisi bulunan, mobilya sektörünün ana ham maddesi yonga levha üreten firma, 96 ülkeye ihracat yapıyor - Geçen yıl 440 milyon dolarlık ihracata imza atan firma, 2018'de İtalya'da da tesis açmayı hedefliyorBALIKESİR (AA) - SEYHAN KIRICI - Türkiye'de 6 ilde, yurt dışında ise 5 ülkede tesisi bulunan, bu tesislerden 96 ülkeye ihracat yapan yonga levha üretim firması Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi Ticaret AŞ, bu yılı, yarım milyar dolarlık dış satımla tamamlamayı hedefliyor. Balıkesir , Kastamonu, Adana, Samsun, Kocaeli Gebze ve Mersin Tarsus'ta, yurt dışında da Bulgaristan, Bosna Hersek, Romanya, Tataristan ve ABD'de tesisleri bulunan firma, gelecek yıl da İtalya'da üretim tesisi açacak.Kastamonu Entegre'nin Balıkesir Fabrika Direktörü Hüsnü Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mobilya sektörünün ana maddesinin sunta ve yonga levha olduğunu söyledi.

Sektöre, 1969 yılında temeli atılan ve 1971'de faaliyete geçirilen Kastamonu'daki fabrikalarıyla girdiklerini belirten Çelen, yıllar içinde 5 ülkede tesis kurduklarını ve 6'ncı tesisin de İtalya'da 2018'de faaliyete geçeceğini anlattı. - Her yıl yüzde 10 büyüme hedefiTürkiye ve tesislerinin bulunduğu 5 ülkeden, 96 ülkeye ihracat yaptıklarına dikkati çeken Çelen, yeni yatırımlarla her yıl yüzde 10 büyüme hedeflediklerini dile getirdi.Grup dış satımının yüzde 12'sini Balıkesir fabrikasının yaptığını belirten Çelen, şöyle devam etti:" Balıkesir tesisimiz, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. Kastamonu Entegre grubu ise 2017 itibarıyla 5 bin 700 kişiye iş veriyor. Bu kişilerin yüzde 40'ı yurt dışı fabrikalarında istihdam ediliyor. Balıkesir 'de üretilen yonga levha miktarı Kastamonu Entegre grubunda üretilenin yüzde 35'ini karşılıyor. Geçen yıl 96 milyonu yurt içindeki fabrikalarından olmak üzere 440 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi.
Bu yılki hedefimiz ise mevcut ihracat rakamlarımızı yüzde 10 artırmak. Bu hedef doğrultusunda gayret ediyoruz, çalışıyoruz."
Muhabir Yurt Dışı Milyar Dolar İhracat Rakamları Rektör 

15 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı