Habur Sınır Kapısında Ekonomi Toplantısı

Genel Müdürün gelişi
İpekyolu Yurt Dışı Toplantı Bakanlık Merkezi Yönetim 

-İş Adamları
-toplantı alanı
-Toplantının başlaması
-Tolantının bitişi ve uğurlama
-Genel ve detay görüntüler

( ŞIRNAK ) ŞIRNAK

- Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Zafer Soylu Habur Sınır Kapısında ithalat ve ihracat firma yetkilileri ile ekonomi toplantısı düzenledi.
Habur Sınır Kapısı üzerinden yurt dışına ithalat ve ihracat yapan firma yetkilileri ile Habur Sınır Kapısında bir araya gelerek toplantı düzenlendi.
Toplantıya Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Zafer Soylu, Silopi Kaymakamı ve Habur Mülki İdare Amiri Sezer Işıktaş, İpekyolu Gümrük Bölge Müdürü Yalçın Özden, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen, Şırnak Ticaret ve sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Ökten, ithalat ve ihracat firma yetkilileri katıldı.
Toplantı da firma yetkililerini sorunları masaya yatırıldı. Şırnak Ticaret ve sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Ökten, bu kapsamda ihracat yapan firmaların Irak merkezi yönetime bağlı Halil İbrahim Sınır Kapısı ve Safra İç Gümrük Kontrol Noktası'nda iki defa ayrı vergi alındığı ve firmay yetkililerinin mağdur olduğunu dile getirdi. Başkan Ökten, Silopi ilçesinde organize sanayinin olmadığı ve bu kapsamda gereken dirişimin yapılması gerektiğini de belirtti.
Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Zafer Soylu da bu önerileri not alarak Ankara da gerekli bakanlıklara ileteceğini ve bu skıntılara çözüm bulacaklarını dile getirdi. Tolantı çekilen toplu fotoğrafın ardından son buldu.
13 Nisan 2018 Cuma günü yayınlandı