Genç anneler güçlerini birleştirip girişimci oldu

Parti evinden görüntü
Ayetler Salar Kadın Cinayetleri Girişimcilik Cinayet 

-İçeride yapılan hazırlıklar
-Gelen misafirler
-İçeride yapılan düzenlemeler
-Masalardan görüntü
-Hediyelerden görüntü
-İnce’nin konuşması
-Algül’ün konuşması
-Misafirlerden görüntü

( DİYARBAKIR -ÖZEL) DİYARBAKIR

- Diyarbakır’da hayallerinin peşinde koşan iki anne güçlerini birleştirerek parti organizasyon evi açtı. Kendi hayalini gerçekleştiren genç girişimci anneler, kadınların kendilerine güvenmeleri ve hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiği vurgusunda bulundu. Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde hayallerinin peşinde koşan iki anne, uzun yıllar süregelen dostluklarını ortak bir girişimcilik ile pekiştirdi. Genç girişimci Pelin İnce (24) ile Rüya Algül (30), hayallerini gerçekleştirmek ve kendi ayakları üstünde durabilmek için bir parti organizasyon evi kurdu. Uzun yıllar sonra hayalini gerçekleştirdiğini belirten İnce, kadınların kendilerine güvenini hiçbir zaman kaybetmemeleri gerektiğini ve hayallerinin peşinde gitmeleri gerektiğini ifade etti.
“Yakın arkadaşımla güçlerimizi birleştirdik” Kızının doğumu sırasında arayış içinde olduğunu kaydeden İnce, “5 yaşında bir kızım var. O doğduğunda böyle bir arayışa girince Diyarbakır’da olmadığını fark ettiğimde bu işe giriştim. Aslında ilk olarak bu işe girmedim kendi çabamla bir şeyler yapmaya çalıştım kızıma. Doğumunda ‘baby shower’ partisi falan yaptım. Bunları yaptıktan sonra benim çevremdeki insanların yaptığım şeylere beğeni duyduklarını fark ettim ve Diyarbakır’da da böyle bir ihtiyaç olduğu için bunu işe çevirmeye karar verdim. Yakın arkadaşım Rüya ile güçlerimizi birleştirdik. Daha farklı daha iyi organizasyonlar yapabilmek adına. Bu şekilde büyümeyi ve daha da ilerlemeyi hedefliyoruz” dedi.
“Bu benim hayalimdi ve gerçekleşti” En büyük destekçisinin ailesi olduğunu vurgulayan İnce, “En büyük destekçim ailem, annem ve babam oldu. Her ne olursa olsun benim için kızım en büyük destekçimdi. Biz kadınlar olarak çok güçlüyüz. İstediğimiz her şeyi başarabiliriz yeter ki cesaretli olalım ve asla inancımızı kaybetmeyelim. Bu zamana kadar birçok sıkıntıdan geçtim, yapamayacağım dediğim zamanlar oldu ama her zaman inancımı kaybetmedim. Buraya sadece inancımla geldim. Bütün kadınlara söylemek istediğim mutlaka hayallerini gerçekleştirsinler. Bu benim hayalimdi ve gerçekleşti. Hem kızımı büyüttüm hem aileme destek oldum, hem böyle bir iş yeri kurdum. Bir kadın isterse kendi başına da her şeyi yapabilir. Kendi ayakları üstünde de durabilir. Bunu bütün kadınların benimsemesini istiyorum” diye konuştu.
Pelin ile yaklaşık 4 yıla yakın bir arkadaşlıklarının olduğunu belirten Rüya Algül ise, şunları kaydetti: “Çok iyi bir dostluğumuz vardı. Bu dostluğumuzu pekiştirmek adına ortak olmaya karar verdik. Pelin hanım Diyarbakır’da ciddi güzel işler çıkartan bir hanımefendi. Kızına daha iyi bir gelecek sunmak için kendi ayakları üzerinde durmak istiyor. Biz de güçlerimizi birleştirerek bir ortaklık gerçekleştirdik. Tüm Türkiye’deki hanımlara kendi ayakları üzerinde durmalarını tavsiye ediyorum. Bu bir kayıp değil bu bir gelecektir. Maalesef her akşam çok kötü kadın cinayetleri haberleri görüyoruz. Kadınlar kendi ayakları üzerinde durursa kendi emeklerini sarf ederlerse çok güzel işler başarabileceklerine inanıyorum.”
20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı