Fırın işçiliğinden kaz çiftliği patronluğuna - MUŞ

- Kaz Çiftliğinden genel görüntüler - Çiftlik sahibi Fırat Çelik'in konuşması - DetaylarFırın işçiliğinden kaz çiftliği patronluğunaMUŞ (AA) - Muş 'ta fırın işçiliğini bırakarak sattığı evinin parasıyla kaz çiftliği kuran Fırat Çelik, çiftliğindeki kaz sayısını bin 500'e yükseltti.Geçen yıl fırın işçiliğini bırakarak merkezde oturduğu evi satıp 240 kazla Derecik köyünde çiftlik kuran 29 yaşındaki Fırat Çelik, yaptığı üretimle kaz sayısını bin 500'e yükseltti.Evli 2 çocuk babası Çelik yaptığı açıklamada, Tekirdağ'dan getirdiği Linda cinsi 240 kazı yetiştirip yumurtalarını aldıktan sonra kuluçka makinelerinde civciv elde ettiğini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce getirdiği anaç kazlarla çiftlik kurduğunu aktaran Çelik, "Kazların yumurtasını kuluçkaya bırakıyorum. Kuluçkadan bir ay sonra civciv alıyorum. Civcivleri daha sonra kafeslere alarak bir hafta kaldıktan sonra köyde özel olarak tahsis ettiğim meraya bırakıyorum. Günlük ot, bayat ekmek ve mısır ezmesi gibi yem veriyorum. Muş 'ta ticari amaçla benden başka bu kadar kaz besleyen yok." dedi.
Ürettiği civcivlere çevre köylerden de talep olduğun dile getiren Çelik, 15 günlük civcivleri 35 liradan, yetiştirdiği kazları ise 100 - 130 liradan sattığını kaydetti.

Tron Yumurta Mısır Irak 

12 Haziran 2018 Salı günü yayınlandı