EBRD Başkanı Suma Chakrabartin - İSTANBUL

- Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabartin'in konuşmasıTÜSİAD 48. Olağan Genel Kurulu - EBRD Başkanı Chakrabarti: - "Türkiye'nin son 15 yıldaki başarılarına dayanarak yapısal reformlarını gerçekleştirmesi için yardımcı olacağız"İSTANBUL (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti, Türkiye'nin son 15 yıldaki başarılarına dayanarak yapısal reformlarını gerçekleştirmesi için yardımcı olacaklarını belirtti.
Chakrabarti, TÜSİAD'ın 48. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, TÜSİAD'a EBRD ile güçlerini birleştirerek, mesleki eğitim standartlarını devlet, özel ve politika yönlendirme kanalıyla yükselttikleri için minnettar olduklarını söyledi.

Yeni kabul edilen Enerji Verimliliği Aksiyon Planı üzerinde çalışmaya başlayacaklarını aktaran Chakrabarti, bunun kendi politika reform çalışmalarının bir meyvesi olduğunu anlattı.Chakrabarti, kurumsal yönetişim standartlarının Türkiye'de nispeten yüksek olduğuna işaret ederek, "Bunu iyileştirmek için çok çalışıyoruz. Bunda öz sermaye yatırımları da yapıyoruz. Türkiye'deki portföyümüzün yüzde 15'i özsermaye üzerine... Çünkü o zaman kurumsal yönetişim birçok şirkette daha iyi oluyor." diye konuştu.
Türkiye'nin EBRD için çok önemli olduğuna dikkati çeken Chakrabarti, güvenilir ve etkili bir ortak olarak EBRD'nin de Türkiye için önemli olduğunu söyledi.

Chakrabarti, Türkiye'de bu yıl 1,5 milyar avronun üzerinde güçlü bir yatırım yapılmasını beklediklerini anımsatarak, ortak başarılar için yapılacak çok iş bulunduğunu ve Türkiye'nin son 15 yıldaki başarılarına dayanarak yapısal reformlarını gerçekleştirmesi için yardımcı olacaklarını kaydetti.

Avro Mesleki Eğitim Politika Erimli 

18 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı