Dolar Euro, Altın Ve Petrol Güne Böyle Başladı (29.08.2013)

Dün Suriye gerginliğinin etkisiyle 2.0720 TL ile yeni tarihi rekorunu kıran dolarda Suriye'ye sınırlı müdahale olacağı beklentisiyle düşüş başladı. Dolar TL karşısında uluslararası piyasalarda 2.0375 TL'den işlem görüyor.
Hindistan Konut Satışları Piyasalar Erdem Başçı Suriye 


Küresel piyasalarda Suriye'ye müdahale gerginliği ile iki gündür hızlı bir yükseliş yaşayan dolarda bugün kısmi bir geri çekiliş yaşanıyor. Dün Suriye gerginliği ile Türk lirası karşısında 2.0720 TL ile tarihi rekorunu kıran dolar Suriye'ye müdahalenin sınırlı olacağı beklentilerinin güçlenmesiyle geri çekilmeye başladı.Dolar şu dakikalarda uluslararası piyasalarda 2.0270 TL'den işlem görüyor.

Suriye konusunda henüz kesin kararın verilmemiş olmasının yanında ABD'den gelen Temmuz ayı Bekleyen Konut Satışları rakamlarının da beklentilerin üstünde yüzde 1,3 azalması da doların düşüşünde etkili oldu. Dolar dün sadece TL karşısında rekorlar kırmamış, Hindistan Rupisi'nde de 18 yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı.

SURİYE ENDİŞELERİ AZALDI ALTIN DA DÜŞTÜ

Öte yandan dün Suriye endişeleri ile uluslararası piyasalarda ons başına 1440 dolara dayanan altında da geri çekilişler yaşanıyor. Uzmanların Suriye'deki gelişmelere paralel fiyatının seyir değiştirebileceğini belirttiği altında şu dakikalarda 1408 dolar rakamlarından işlem görülüyor.

LİKİDİTE ARTTI


Finans Invest Uluslararası Piyasalar Yönetmeni Burak Gerçek Suriye müdahalesi konusunda ortak yaklaşım ve Başçı'nın konuşması sonrası artan likidite ile piyasaların olumlu seyrettiğini belirtti. Gerçek ' Piyasalarda olumlu hareketlerin sebepleri arkasında Suriye ' ye müdahale anlamında ortak fikre varılması yurt içinde olumlu karşılanması var. Ayrıca Erdem Başçı'nın konuşması sonrası piyasadaki likidinin artması ve tahvilde geri dönüşün yaşanması bir başka olumlu faktör oldu. Başçı piyasanın bilmediği ve ön göremediği daha etkin silahlarımla piyasanın önündeyim izlenimi vermesi “Güçlü merkez bankası durusunu” piyasa üzerinde yeniden etkili hale getirdi. ' dedi.

29 Ağustos 2013 Perşembe günü yayınlandı