Deniz Feneri kurban fiyatlarını açıkladı

Recep Koçak röp
İnternet Sitesi Yetim Çocuklar Kurban Fiyatları İşlem Ücreti Çağrı Merkezi 

-Genel detay
-Kurban kesimi detay

( İSTANBUL -HD) İSTANBUL

- Deniz Feneri Derneği vekaletle kesilen kurbanlık fiyatlarını açıkladı.
Yurt içi haricinde yurtdışında 40 ülkede kurban keseceğini belirten dernek, kurban hisse bedellerini yurt dışı 560 TL, yurt içi ve Suriye için ise bin 100 TL olarak belirledi. Deniz Feneri Derneği vekaletle kesilen kurbanlık fiyatlarını açıkladı.
Dernek, bu yılki kurban organizasyonunu ‘kurbanlarınız yoksulların bayramı olsun’ sloganıyla yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte yurt dışında da 40 ülke ve bölgede gerçekleştireceğini kaydederken, 2018 yılı kurban hisse bedellerini yurt dışı 560 TL, yurt içi ve Suriye için ise bin 100 TL olarak belirledi. Filistin için de kurban hisse bedeli diğer fiyatlardan farklı olarak bin 700 TL olacağını bildirdi. Kriz bölgelerine öncelik verilecek Deniz Feneri derneği kurban organizasyonunda mülteci kampları, savaş, doğal afet, kronik açlık ve yoksulluk bölgeleri ile yaşlılar, kimsesizler, dullar, yetimhaneler, okullar ve hastanelere öncelik verileceğini vurgularken; bu kapsamda Suriye, Irak, Filistin, Somali, Bangladeş ve Arakan ön planda tutulacağını belirtti.
"Bazı insanlar yılda bir kez et yiyebiliyor" Deniz Feneri Derneği Yönetim Vekili Recep Koçak konu ile ilgili açıklamasında, "Bazı insanlar yılda bir kez et yiyebiliyor. Deniz Feneri Derneği kurulduğu günden bu yana vekaletle kurban kesimi yapıyor. Bu yıl da 40 ülkede kurban kesimini hedeflemiş durumda. Bunun hazırlıklarını yaptı ve inşallah Kurban Bayramı yaklaştığı günlerde ekiplerimiz kesimlerin yapılacağı ülkelere gruplar halinde gidecekler. Kurbanlarının her birinin başında derneğin görevlileri bu kesim anına şahitlik edecek” dedi.
Hisse bedellerini konusunda da bilgi veren Koçak, "Derneğin bu yıl yurtdışı kurban hisse bedeli 560 TL, kurbanını Türkiye’de kesilmesini isteyenler için hisse bedeli bin 100 TL olarak belirlendi. Filistin’de kurbanını kesilmesini isteyenler için hisse bedeli bin 700 TL olarak belirlendi. Suriye’deki kamplarımızda da kurban keseceğiz, orası için de Türkiye fiyatı olan bin 100 TL geçerli olacak. Kurban bağışçılarımız Deniz Feneri’ne bağışlarını birden fazla yöntemle ulaştırabilirler. Eğer internet kullanıcıysa cep telefonundan veya bilgisayarından derneğin internet sitesinden yapabilirler. Bağışçılar isterlerse en yakınındaki bankadan bağışını gerçekleştirebilirler. Bu işlemden bankalar herhangi bir işlem ücreti almamakta" ifadelerini kullandı. Bağışçılara önemli uyarı Bağışçılara önemli bir uyarıda bulunan Recep Koçak, "Bağışçılarımız cep telefonunu ve açık adresini görevliye yazdırması gerekli. Çünkü daha sonra kendisine yapacağımız gönderimlerde bize hem mektup adresi hem de cep telefonuna kesimden hemen sonra gönderilecek bilgilendirme mesajı için cep telefonunun doğru bil şekilde kayıtlara geçmesi gerekiyor. Bağışçılar eğer isterse derneğin çağrı merkezini arayıp kredi kartı üzerinden bağışını yapabilirler" şeklinde konuştu.
"Kurbanın kesilmesi ayrıca bu ülkelerde başka projelerin doğmasına sebep oluyor" Kurban kesimi yapılan ülkelerde çok dua aldıklarını vurgulayan Deniz Feneri Derneği Yönetim Vekili, "Onlara kurban gönderen bağışçılarımıza teşekkür ediyorlar. Dolayısıyla bu kurban sadece bir vecibenin yerine getirilmesi olarak kalmıyor, oradaki kardeşlerimizle aramızdaki kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine vesile oluyor. Kurbanın kesilmesi ayrıca bu ülkelerde başka projelerin doğmasına sebep oluyor. Örneğin, yetimler için yurtlar yapılıyor. Mescidler, camiler yapıyoruz, su kuyuları açıyoruz. Yani bu gittiğimiz yeni yerlerdeki iyilik projesi fırsatlarını da dernek olarak değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Yaklaşık 10 bin yetime bayramlık kıyafet Ayrıca Türkiye ile birlikte onlarca ülkede binlerce yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planlayan dernek, 150 TL karşılığında yetim çocuklara bir bayramlık kıyafet hediye edilebileceğini ya da dilerlerse BAYRAMLIK yazıp 5560’a göndererek projeye 10 TL destekte bulunabileceğini duyurdu.
3 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlandı