Dede mesleğinin fabrikasını kurdu

-dutların dökülmesi
Fabrika Yurt Dışı Urus Gesi Cevizli 

--dutların ayıklanması
--orciklerin taşınması ve paketlenmesi
--Taşkaya röp
--genel ve detay

( ELAZIĞ )- Elazığ'da dedesinden geçen ve babasının işletme haline dönüştürdüğü dutçuluk mesleğinin fabrikasını kuran Fırat Taşkaya, ülke genelinde bir çok şehire dut pemkezinden, pestiline, kömesinden, orciğine kadar bir çok ürünün hazırlayarak gönderiyor ELAZIĞ

- Elazığ'da dedesinden geçen ve babasının işletme haline dönüştürdüğü dutçuluk mesleğinin fabrikasını kuran Fırat Taşkaya, ülke genelinde bir çok ile dut pemkezinden, pestiline, kömesinden, orciğine kadar hazırladığı ürünleri gönderiyor. 3 çocuk babası Fırat Taşkaya (41), dedesinin başlattığı ve babasının işletme haline dönüştürdüğü dutçuluk mesleğini büyütme kararı aldı.Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekle Kurumu’na (TKDK) başvuru yapan Taşkaya, 450 bin liralık destekle Organize Sanayi Bölgesine 950 bin liralık yatırım yaptı.Fabrika kuran Taşkaya, yaklaşık 14 kişiye de istihdam sağladı. Açtığı fabrika ile dut kurusunun yanı sıra, pekmezi, pestili, kömesi ve orciği üreten Taşkaya, yurt içinde bir çok ile ürün göndermeye başladı.
Bin 680 metre kare olan ikinci ilave tesis yapımına da başlayan Taşkaya yurt dışına ihracat yapmak için çalışma yaptığı öğrenildi. Mesleğin dedesinden geldiği için çok sevdiği ve yaptığını belirten Fırat Taşkaya, “Firmamız genellikle Ankara, İstanbul ve İzmir illeri ile çalışıyor. Bir Elazığ sevdalısı olduğum için bu mesleği seçtim. Bugün Antep’in fıstığı, Malatya’nın kaysısı varsa Elazığ’ın da dutu var. Biz bunu sadece Türkiye’ye değil Avrupa’ya ihracat etmek istiyoruz. O yüzden 2015 yılında şehir merkezinde bulunan mevcut işletmemizi buraya taşıma planına girdik. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzden arsa tahsisine başvurduk. Başvurumuz değerlendirildi ve arsa talep tahsisimiz yapıldı. TKDK’ya projemizi sunduk. Yatırımımız yaklaşık 950 bin TL civarındaydı. 450 bin TL hibe aldık. Yaklaşık 3 yıl geçti ve kapasitemiz arttı. İlk başlarda 3 kişi çalıştırabiliyorduk. Şuanda 12-14 kişiye istihdam sağlıyoruz. En büyük istihdamı personeller hariç, bölgedeki çiftçilere sağlıyoruz. Köylünün ürününü bugün Ankara, İstanbul, İzmir ve ihracata yönelik tedarikçi firmayız. Bizim hedefimiz 2019-2020 yıllarında yurtdışı ihracatına başlamaktır” dedi.
Ek bir tesisin inşaatına devam ettiklerini aktaran Taşkaya, “Bin 680 metre kare olan ikinci ilave tesisimizin inşaatı devam etmektedir. Bu arada önceki yıllarda sadece bölgemizin sadece dut kurusu üzerinde çalışıyorduk. 2016-2017 yıllarında dut pekmezi, pestili, kömesi gibi üretimleri tesisimize ilave ettik. 2018 yılının başında orcik dediğimiz cevizli sucuk üretimine de başladık. Allah nasip ederse hedefimiz Avrupa ” şeklinde konuştu.

19 Temmuz 2018 Perşembe günü yayınlandı